112‘nin ‘asabi ‘ personeli hakkında suç duyurusu

2 Haziran 2024 Saat: 17:08
112‘nin ‘asabi ‘ personeli hakkında suç duyurusu
112 Acil ekibinde görevli Didem Arslan Aktaş’ın , bölgemizin en büyük sağlık kuruluşlarından Merkez Prime Hastanesi’nde doktor ve görevli personellere karşı sergilediği tehdit ve hakaretler nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

112 Acil ekibinde görevli Didem Arslan Aktaş’ın , bölgemizin en büyük sağlık kuruluşlarından Merkez Prime Hastanesi’nde  doktor ve görevli personellere  karşı sergilediği  tehdit ve hakaretler  nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Hastane avukatları Aktaş’ın cezalandırılmasını istedi.

KAYDA İZİNSİZ ALDI, YAYDI

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta ulusal ve yerel medyaya düşen haberlerde, 112 Acil ekibinden Didem Arslan Aktaş, Merkez Prime  Hastanesi’ne hasta getirdiği sırada , görevli personeller ve doktorlarla  arasında geçen diyalogları izinsiz  kayda çekerek medyaya servis yapmış ve hastane yönetimine tehditlerde bulunmuştu.

Hastanenin kamera kayıtlarında asabi davranışları , emrivaki hitapları ve tehdit  içeren konuşmalarıyla dikkat çeken  Didem  Arslan Aktaş hakkında ,  Merkez Prime  avukatlarınca  Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu ortaya  çıktı.  Aktaş’ın 5327 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddelerince cezalandırılması istendi.

ALTI  DEĞİŞİK SUÇTAN CEZA İSTEMİ

Gölge’nin edindiği bilgilere göre 112 Acil personeli Didem Arslan Aktaş ‘a yönelik  Türk Ceza Kanunu’nda yer alan  özel hayatın gizliliği başlıklı 134. maddesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme başlıklı 135.maddesi, mala zarar verme başlıklı 151. maddesi, güveni kötüye kullanma başlıklı 257. maddesi suç işlemeye alenen tahrik başlıklı 214. maddesi ve iftira başlıklı 267. maddesince  cezalandırılması istendi. Ayrıca , Aktaş hakkında  Merkez Prime  Hastanesi  Medikal  Direktörü  Dr. Koray Topçu’nun yanı sıra, o saatte nöbette olan  hastane çalışanları  Didem Kaşka, Hatice Hilal Çambel, Zehra Çerkeşli ile Sena Esen ‘de  şikayetçi oldular.

TELEFONDA DA  TEHDİT , HAKARET

Merkez Prime  Hastanesi  avukatlarınca hazırlanan ve Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilen suç duyurusu ve şikayet dosyasında , 112 Acil personeli  Didem Arslan Aktaş’ın hasta getirdiği  gün gerçekleşen olayın  hastane kamera kayıtları, ses ve görüntülerine yer verildi. Acil servisine getirilen sedyedeki  hastanın da Aktaş’ın  baskısına maruz kaldığı , personelin cep telefonunun da  kırdığı dile getirildi.

Ayrıca dilekçede,  hastane Medikal  Direktörü  Dr. Koray Topçu’yu, Didem Aktaş’ın  telefonda tehdit ve hakaret   ettiği şu ifadelerle yer aldı ; ‘’ Bana bak! Gel buraya! Gel buraya! Ne yapabilirsin sen bana! Sen bana ne yapabilirsin! Gel buraya bekliyorum acildeyim! Hadi! Senin babanın dükkanı da değil burası. ‘’

Diğer yandan 112 Acil personeli  Didem Arslan Aktaş  hakkında  İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne de ‘’ Görevini  kötüye kullandığı  ‘’ yönünde  şikayette bulunulduğu öğrenildi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız