ARDAHAN’I KURTARALIM

23 Şubat 2021 Saat: 18:52
ARDAHAN’I KURTARALIM
Darıca Ardahan il Derneği Başkanı Bülent Işık “ Ekonomik ve şehirleşme alanında Ardahan’ın yarınlarının inşası için herkese önemli görevler düşüyor” dedi.

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Ardahan’ın 1. Dünya savaşı sonrasında işgal edilmesinin ardından başlatılan milli kurtuluş mücadesindeki önemine dikkat çeken Darıca Ardahan İl Dernek Başkanı Bülent Işık “ Kurtuluş mücadelesi ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran iradenin temellerinin atıldığı 1. Ve 2. Ardahan kongreleri Türk ordularının tarihe altın harflerle yazılan zaferinin ilk adımlarıdır.”dedi.

Işık Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşu nedeniyle yaptığı açıklamasının devamında ise şu sözlere yer verdi.
“Yüzbaşı Osman komutasında Ardahan’a giren Türk ordularının Alsancağımızı göndere çekmesinin üzerinden 100 yıl geçmiş. Tam bir asır evvel düşman işgalinden kurtuluşu kutladığımız bu günde Ardahan ve Ardahanlıların gelecek yüz yılını inşa etmek için çalışmak zorundayız. Çok verimli topraklara sahip Ardahan’da tarım ve hayvancılığın ciddi ve akılcı çözümlerle desteklenmesi gerekir. Medeniyetin sembolü ve Ardahan’ın ekonomisinin kalkındırılması için çok önemli bir adım olacağına inandığımız Doğu Ekspresi’nin son durağının Ardahan olması talebimizi bu vesile ile yineliyoruz. Yılın 7 ayı kar altında bulunan ve Türkiye’nin en çok göç veren ili durumundaki Ardahan ilimizin bir cazibe merkezi haline gelmesi için ekonomisinin güçlendirilmesi gerekir. Daha geçen yıl kirlenmiş siyasetin ortaya koyduğu tablo ile Ardahan belediyemizin bir cenaze aracının dahi olmadığını üzülerek öğrenmiştik. Ardahan, milli mücadelede gösterdiği gayret ile aziz milletimize cesaret vermiş kurtuluş ateşinin yakıldığı serhat ilidir. Tabi güzellikleri ile Çıldır gölü ile kış turizminin teşvik edilmesi gereken ilimizin gelecek yüzyıla daha güçlü girmesi için atılacak adımlara biz Darıca Ardahanlılar Derneği olarak destek vermeye hazırız. Hep birlikte Ardahan valimizin, Belediye başkanımızın önderliğinde tüm kesimlerin temsil edildiği, sivil toplum örgütlerinin temsil edildiği bir ARDAHAN ÇALIŞTAYI yapılarak ilimizin artık kronikleşen sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılmalıdır.

Ardahan, kent ekonomisi, şehir planlaması, kültürel ve sosyal alanlarda bir kurtuluş reçetesine ihtiyaç duymaktadır. Bu reçeteyi bizler yazmalıyız.

Bir asır evvel düşmanın arkasına bakmadan geri dönmemek üzere kaçtığı Ardahan’ımızın kurtuluş yıldönümünü kutluyorum. 100 yıllık bu gururu tüm hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Pandemi nedeniyle bu yıl her hangi bir etkinlik düzenlemedik. Salgın ile ilgili yapılan uygulamalarının bir an evvel etkisini göstermesi ile birlikte inşallah gelecek yıl bu coşkuyu hep birlikte yaşayacağımızı şimdiden ilan ediyorum.”

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız