Atlar koştu, izleyenler coştu

30 Kasım 2022 Saat: 10:53
Atlar koştu, izleyenler coştu
Türkiye Binicilik Federasyonu’nun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Atlı Spor Kulübü sahipliğinde düzenlediği Türkiye Atlı Dayanıklılık Şampiyonası, Gebze Atlı Spor Kulübü'nde gerçekleşti.

Heyecanlı ve bir o kadar da çekişmeli geçen şampiyonaya 22 kulüpten 108 sporcu katıldı. Türkiye Binicilik Federasyonu’nun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla düzenlediği 2022 Türkiye Atlı Dayanıklılık Şampiyonası tamamlandı. Gebze Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleştirilen şampiyonaya 22 kulüpten 108 sporcu katıldı. Yarışlar sabah saat 06.00 itibariyle başladı.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN'A TEŞEKKÜR
Kupa töreninde koşa bir konuşma yapan Gebze Atlı Spor Kulübü başlanı Halit İpek şunları söyledi, '' KBB Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’ın destekleriyle sporun ve sporcunun başkenti Kocaeli vizyonu ile hareket ederek , ünvan ve şampiyona organizasyonlarını ikimizde yapmaktan ve sporcuları ağırlamaktan büyük mutluluk duymaktayız .Bu vesile ile 2023 yılındada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurum ve kuruluşların katkılarının artarak devam edecektir. ''
Törende konuşan KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak’a ise, sporun ve sporcunun başkenti Kocaeli vizyon ve sloganı ile Kocaeli ilinde tüm branşlardaki spor aktivitelerin yerel,ulusal ve uluslararası organizasyonlar ev sahipliği yaptığını ve yapmaya devam edeceklerini ifade ederek , şampiyonaya katılan tüm kulüp, yönetici , sporcu ve atları tebrik etti.
2 GÜNLÜK YARIŞ NEFES KESTİ
2 gün süren yarışlara 26 Kasım Cumartesi günü sabahı start verildi. Atlar, toplam 100 kilometrelik parkurda koştu. Her 40 kilometreden sonra veteriner kontrolüne giren atlar, sağlık durumlarının elvermesi durumunda yarışa devam edebildi. Nefes kesen yarışmalar pazar günü sona erdi. Gebze Atlı Spor Kulübü’nde gerçekleşen yarışları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Gebze Atlı Spor Kulübü Başlanı Halit ipek diğer binicilik kulüp başkanları, sporcular ve aileleri izledi. Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
YARIŞMALARDA DERECEYE GİREN SPORCULAR ŞÖYLE OLUŞTU
 KARTEPE BELEDİYESİ 50 KM KOŞUSU
1.Özturbo isimli atıyla Mustafa Özlütürk
2.Çakırbeyli isimli atıyla Bahadır Kaan Utlu
3.Hakmar isimli atıyla Mehmet Efe Güzel
4.Hüraslan isimli atıyla Mehmet Sait Mutlu
5.Özügüzel isimli atıyla Abdülkadir Arıcan
 DERİNCE BELEDİYESİ KUPASI 60 KM KOŞUSU
1.İskender isimli atıyla Pelin Alp
2.Mavi isimli atıyla Kerem Cırık
3.Şahinsemih isimli atıyla Ömer Faruk Özer
4.Camuzdevranı isimli atıyla Şakir Tarık Çakır
5.Spirit isimli atıyla Mustafa Erşahin
 SGT GAYRİMENKUL İNŞAAT KUPASI 80 KM KOŞUSU
1.Aswan isimli atıyla Ömer Atar
2.Gülafitap isimli atıyla Deren Çetinbağ
3.Umutreis isimli atıyla Ecrin Pekcan
4.Cennetim isimli atıyla Volkan Çapur
5.Asil isimli atıyla Ömer Faruk Pehlivan
 KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 100 KM
1.Draguna isimli atıyla Erkan Demir
 YILDIZ VE GENÇ BİNİCİLER ÇAYIROVA BELEDİYESİ
TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 100 KM
1.Sabır isimli atıyla Alim Botashev

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız