Beşiroğlu ; Kahveci esnafı korunmalı

19 Ekim 2021 Saat: 17:20
Beşiroğlu ; Kahveci esnafı korunmalı
Gebze Kahveciler Odası Başkanı Barış Beşiroğlu, Pandemi süresince on altı ay kapalı kalan kahveci esnafının korunması , sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Beşiroğlu ,  kıraathanelerin Türk eğlence kültüründe önemli  bir mihanek taşı olduğuna dikkat çekerek, ''Maalesef çok zor ve sıkıntılı günler geçirdik, halen de yaşıyoruz. Yoğun denetimler görüyoruz. Geliri azalan, aylarca kapalı kalan kahveci esnafına sahip çıkılmıyor. Pandemi nedeniyle işsiz, gelirsiz kalan 5-6 esnafımız intihar etti, boşanmalar arttı. '' dedi.

80 ESNAF KAPIYA KİLİT VURDU

Gölge'ye  yaptığı ziyarette  mesleki sorunlarını ve çalışmalarını anlatan Gebze Kahveciler Odası Başkanı  Barış Beşiroğlu ,  Gebze, Çayırova ve Darıca'da odaya kayıtlı 560 esnafın olduğunu dile getirirken, pandemi nedeniyle 80 kahvehanenin kapanmak zorunda kaldığını belirtti. 

16 AY KİLİTLİ OLAN ESNAFA SEDAŞ FATURA ÇIKARDI

Belediyelerin kahveci esnafına esnek davranması gerektiğini ifade eden sekiz yıllık Başkan  Beşiroğlu, ''Aylarca kapalı kaldık, evimize ekmek götüremedik, buna rağmen vergi, bağ -kur, elektrik faturaları geldi, ödeyemez durumdayız. Bize köstek olmasınlar destek de istemiyoruz.  Konumu müsait olan çay ocakları, kaldırımlara tabure koyabilmeli ancak zabıtalar buna izin vermiyor, zaten sigara yasağı var, belimizi büküyor. Belediyeler esnafa sahip çıkmalı, esnafı korumalı, yeterince ilgi göremiyoruz. '' şeklinde konuştu.

BORÇLARDAN MUAF OLMALIYIZ

Pandemi başlangıcında üyeleriyle birlikte kazanlı tencereli eylem yaptığı için hakkında soruşturma açıldığını anlatan Barış Beşiroğlu, '' Ben kendi odamın esnafını korumayacağım , seslerini, sorunlarını duyurmayacağım da ne yapacağım. '' diye sorduktan sonra şu görüşleri savundu; '' sesimizi ne federasyon, ne konfederasyon kulak veriyor.  On altı ay kapalı kaldık, devlet on iki bin lira destekte bulundu. Bu para kime yetti ki. Kiralar almış başını gitmiş, aylarca çalışmayan, kapısı kilitli  kahvehaneye, cafeye, çay ocağına elektrik faturaları gönderildi.  Her yerden darbe yedik. Kahveci esnafı çok zor durumda, yıllık aidatını ödeyemeyen kahveci esnafı vergi, bağ -kur borçlarından muaf tutulmalı.''

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
kahveci mazlum19.10.2021 17:52

barış başkan pandemi sürecinde elinden geleni yapmaya çalıştı sesimiz oldu ülke genelinde kahvecilere sahip çıkan oda başkanın sayısı bir elin parmaklarını geçmez ben barış başkanma katlıyor ve hak veriyorum.ama biz esnaf olarak ne odamıza nede oda başkanna sahip çıkmadık malasef.