Bilgievleri öğrencilerine çevrimiçi deneme sınavları

25 Aralık 2020 Saat: 14:16
Bilgievleri öğrencilerine çevrimiçi deneme sınavları
Bilgievi ortaokul öğrencilerine deneme sınavları yapılarak gençlerin eğitimlerine olumlu katkı sağlanması hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde birçok çalışma yaparken ödüllü gençlik projesi Kılavuz Gençlik Modeli ise 7’den 27’ye gençleri kapsayacak birçok eğitici etkinlik düzenliyor. Bu etkinliklerden bir tanesi de Bilgievlerinde uygulanan deneme sınavları. Bilgievlerinde eğitim gören ortaokul öğrencilerine deneme sınavları yapılarak gençlerin evde bulundukları zamanı faydalı geçirmeleri sağlanıyor.

 

EVLERİNDEN SINAVLARA KATILIYORLAR

Kılavuz Gençlik Modeli’nin eğitime yönelik hizmetleri arasında önemli bir yeri olan ve Türkiye'ye örnek olan Bilgievleri, öğrencilerini bu süreçte yalnız bırakmıyor. Eğlenceli ve öğretici sosyal medya içeriklerinin yanında sınavlara hazırlanan gençler için deneme sınavları gerçekleştiriliyor. LGS hazırlığı yapan öğrenciler için sınav hazırlığı olurken, 5,6 ve 7. sınıf öğrencileri için öğrendiklerini pekiştirme imkanı sunuluyor. 

 

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ YOĞUN

Eğitici, öğretici ve eğlendirici projelerle gençlerin evde kalma süreçlerini daha iyi geçirmeyi amaçlayan Bilgievi Koordinasyon Merkezi, bu anlamda tüm fedakârlıkları yapıyor. Sınavlara yoğun ilgi gösteren öğrenciler de sosyal medya yoluyla Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyor. Deneme sınavı uygulanan 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine ilk deneme yüz yüze uygulandı. 2. deneme sınavı ise öğrencilerin evlerine gönderildi. Sınav sonuçları öğretmenlerce takip edilerek gerekli konularda tekrarlar yapılıyor. Velilere gönderilen sınav karnesi ile de öğrencilerin gelişimlerinden aileler haberdar edilyior. Öğrenciler 6 deneme sınavına katılacak. 2000 kayıtlı öğrencimiz için sınavlar çevrim içi ortamda uygulanmaya devam edecek.

 

ÇEVRİMİÇİ SINAV

LGS tarihine kadar uygulanacak sınavlarda öğrenciler kendilerini Türkiye genelinde değerlendirme imkânına da sahip olacak. Eğitimlere düzenli katılarak sınavlara girmek isteyen öğrenciler çevrimiçi kayıt olabilecek.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız