Darıca'nın borcu kalmadı

17 Haziran 2021 Saat: 13:36
Darıca'nın borcu kalmadı
Başkan Muzaffer Bıyık iki yılını değerlendirdiği toplantıda çok şey anlattı, her şeyi anlatı.

Gül AKDEMİR / GÖLGE- İki yıllık çalışmaları değerlendirmek için basınla buluşan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, iddialı açıklamalarda bulundu. Gerçekleştirdikleri pek çok proje ile Darıca'nın şantiyeye döndüğünü, belediyenin borçlarının neredeyse bittiğini söyleyen Bıyık, kentsel dönüm çalışmasıyla da İzmit Belediyesi'ne yüklendi. Bıyık, İstasyon Caddesi'nin tek yöne indirileceğini belirtti.

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ve Cumhur İttifakı ortakları MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün ile birliklte Hilal Kafe'de basının  karşısına çıkan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, sözlerine ittifak ortakları ile devam eden dayanışma ve yumdan bahsetti. Büyükşehir Belediyesi'nde sürekli yanlarında olduğunu, sürekli destek olduklarını, ilçelerine önemli projeler kattıklarına değien Bıyık , ''Darıca , hiç görmedi kada hizmet, proje gördüğü dönemi yaşıyor. Çalışmalarımız sonucu ilçemiz şantiyeye döndü, her mahallede, her sokakta hizmetimiz, çalışmamız var. Vatandaşlarımızın bunu görmesi, takdir etmesi de bizi mutlu ediyor.'' dedi.

Basın toplantısına , '' Anlatacak, konuşacak çok hizmetimiz var. Bunları tek tek anlatmaya kalksam saatler alır. Değişiklik yapalım, siz sorun biz konuşalım.'' sözleriyle başlayan  Başkan Bıyık ,  konuşması içinde bir ara sözü MHP İlçe Başkanı Aygün'e verdi. İttifak ortağı Aygün , Darıca'ya hizmet kaznılmasında belediye yönetimiyle çok uyumlu olduklarını ve ilçenin önemli hizmetler gördüğünü söyledi.

İSTASYON CADDESİ TEK YÖN OLACAK

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ercan Sarıçam'ın  ''Darıcalılar, İstasyon  Cadesi'nin tek yön olmasını istiyorlar. Sizin bu yönde bir projeniz ve değerlendirmeniz var mı'' şeklindeki sorusuna yanıt vererek toplantı devam ettiren Muzaffer Bıyık , ''Evet, orada yoğun bir trafik akışı var. Cengiz Topel Caddesi'nin de bağlanmış olması trafiği artırdı. İstasyon Caddesi'nin tamamı olmasa da, en azından kültür merkezi ksmına kadar tek yön olabilir, çalışmasını yapıyoruz '' sözleriyle cevap verdi.

Darıca’da gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinden bahseden Bıyık,  338 daire, 10 Bloklu konutların tamamına yakının bittiğini belirterek  İzmit Belediyesi’nin KİPTAŞ ile yapmış olduğu ve devasa reklamlar ile tanıttığı  138 konuta gönderme yaptı.

DARICA İMAR EDİLİYOR

Başkan Muzaffer Bıyık,  hizmet dolu iki yılı geride bıraktıklarını, bu süre zarfında Darıca’nın adeta yeniden imar edildiğini ifade ederken,  “Dolu dolu 2 yılı geride bıraktık. Cumhur İttifakının adayı olarak girdiğimiz ve kazandığımız yerel seçimler sonrası gerek AK Parti gerek MHP İlçe başkanlarımızla uyumlu bir şekilde çalışma içerisindeyiz. Geçen bu süreye çok hizmetler sığdırdık. Çok zorlu günler yaşadık. Şu anda Darıca’nın her mahallesinde yol çalışmaları var. Darıca’da her yerde bir kazı, her bölgede bir proje devam ediyor. İlçe adeta bir şantiyeye döndü. Bu yıl sonunda bitecek bu çalışmalarla Darıcamızın ulaşım konforu artacak. Büyükşehir Belediyemizin ciddi desteği var. Açık konuşmak gerekirse Büyükşehir destekleri olmadan İlçe Belediyesi’nin çok fazla proje yapacak bütçeleri yok. Buradan Büyükşehir Belediyemize destekleri için teşekkür ediyoruz. Göreve geldiğimizde sel felaketi yaşamıştık ve bu sorunu kökten çözmek için İSU ilçemizde 80 Milyonluk proje başlattı.'' dedi.

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, basın toplantısında özetle şu görüşlere yer verdi ;

DARICA'YA SGK GELECEK

Belediyemizin mali yapısı yönetilebilir durumda. Borcumuz neredeyse yok denilecek kadar az. Hiç borcumuz yok diyemeyiz, sonuçta halen daha iş yapıyoruz. Ama borçlarımız yönetilebilir düzeyde.  SGK’yla yaptığımız anlaşma kapsamında,  borçlarımız karşılığında onarla burada yer vereceğiz. Bakanlık’ta bu yere SGK hizmet binası yapacak. Böylece hem borcumuzu bitireceğiz hem de kentimize SGK binası kazandıracağız. İnsanlarımız Gebze’ye, Mutlukent’e gitmekten gerçekten çok yoruldular. Buradan vatandaşlarımıza müjdemiz olsun.

MÜSİLAJ İÇİN TESİS ŞART

Son dönemde Marmara’ya kıyısı olan yerleşim yerlerini tehdit eden ve Darıca’da da deniz yaşamını  olumsuz etkileyen müsilaj ile ilgili de görüşlerini açıklayan Bıyık, “Bu salya ile ilgili son 3-4 haftadır epey kafa yordum. Bu salyayı deniz kendi kendine üretiyor.  Yaşanan duruma çok fazla anlam veremiyoruz. Marmara’nın kıyısındaki kentlerde  25 Milyon insan yaşıyor. Kocaeli’de hiçbir evsel atık denize ulaşmıyor ancak bu da yeterli değil. İleri Biyolojik Arıtma tesislerinin devreye girmesi gerekiyor. Her belediye kendi tedbirini alacak ve  bu sorunu hep birlikte çözeceğiz.

FESTİVALE METRO ENGEL

 Şehirler ve Kültürler Kaynaşması çok güzel bir proje. Ben çok önemsiyorum. Ama kontrolü elimizden kaçırdığımız bir proje. Her derneğin köfte ekmek satmasıyla festival yapılmaz. Bunlara sınırlama getirmek gerekiyor. Darıca’da tabelası olmayan derneklerin, bu etkinliklerde yer almalarına izin vermeyeceğiz. İşi özüne çevireceğiz, gerekirse 40 gece değil 20 gece yapacağız ama ilçedeki derneklerle birlikte yapacağız. Ancak şu anda Metro çalışmasından dolayı sahile ulaşmakta sıkıntı yaşanıyor. Metro projesi 2023 yılında sona erecek. Şu anda bu  projeyi ertelemek durumundayız.

ŞOV PEŞİNDE DEĞİLİZ

Darıca’da 338 konutu kentsel dönüşüme tabi tuttuklarını, inşaatların bitme aşamasına geldiklerini belirten Bıyık, “Biz bu projeyi yaparken burada zor durumda kalan vatandaşlarımızın hayır duası için bu işe girdik. Ben  müteahhit değilim, inşaat işleri benim işlerim değil. Ama bu sosyal sorumluluk projesini yaparken reklamdan uzak, şovdan uzak işimizi yapıyoruz. Biz 380 konutu Kentsel Dönüşüm ile yapıyoruz ama gidip İzmit’te veya başka ilçelerde afişlerle, bilbordlarla bunun reklamını yapmıyoruz. Ama bakıyoruz İzmit Belediyesi, İBB İle birlikte yaptığı 138 konutluk projeyi devasa bir projeymiş gibi şişiriyor,  Gebze’nin Darıca’nın her yerini reklam ve afişlerle donatıyor. İlk önce büyük bir proje yapıyorlar sandım ama baktım ki çıka çıka sadece 138 konut çıktı. Biz 6 ayda Kentsel Dönüşüm projemizin yüzde 70’ini tamamladık ama onlar gibi  ortalığı ayağa kaldırmadık”

 

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız