Dev projenin temeli atıldı

30 Kasım 2022 Saat: 15:21
Dev projenin temeli atıldı
KAPALI PAZAR; OTOPARK, KİGEM VE KESİMHANE OLARAK ÇOK AMAÇLI HİZMET VERECEK

Emek Mahallesi’nde temeli atılan ve 3 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan Kapalı Semt Pazarı; 2 bin 600 metrekarelik otopark, 600 metrekarelik KİGEM binası ve modern kesimhane alanı ile birlikte Darıca’nın yeni sosyal yaşam projelerinden biri olacak.

Vatandaşların hayatını kolaylaştıracak ve ilçeye değer katacak yatırımları hayata geçirmeye devam eden Darıca Belediyesi, ikinci kapalı pazarı Emek Mahallesi’ne yapıyor. İlçeye katkı sunacak ve modern yapısıyla güvenilir alışverişin yeni adresi olacak Emek Mahallesi Kapalı Pazar projesinde temel atma töreni gerçekleştirildi. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve eşi Havva Bıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen temel atma törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Hicaz Atsız, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP Darıca İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, Darıca İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar, Emek Mahallesi Muhtarı Recep Yelken, AK Parti Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Selma Gülenç, İlçe Gençlik Kolları Başkan Murat Yılmaz, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ESNAFIN ABİSİ MUZAFFER BAŞKAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kuran tilavetiyle başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Hicaz Atsız yaptı. Atsız, “Bizim hep yanımızda olan desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başkanımıza şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. İnşallah bu kapalı pazarların sayısı artar. Cumartesi ve Salı pazarlarının müjdesini de başkanımızdan bekliyoruz. Tüm esnaflarımızın adına Esnafın abisi ‘Muzaffer Abimize’ çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK”

Emek Mahallesi’nde inşa edilecek kapalı pazarın çok amaçlı olarak hizmet vereceğini belirten Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ise yaptığı konuşmada “Göreve geldiğimiz kapalı pazarımız hiç yoktu. Merkezdeki kapalı pazar inşaatı yüzde 10 halindeydi. Yüzümüzün akıyla kapalı pazarımızı bitirdik. Halkımızın daha güvenli ve ferah alanlarda pazar alışverişini yapması için alan araştırmalarımız devam ediyor. Ben de Emek Mahallesinin çocuğuyum. Şu an temelini attığımız arsa Milli Emlak’ta satılığa çıkmıştı ve satılıyordu. Ankara’da yaptığımız görüşmeler ile bu arsayı satıştan çıkardık. Milletvekillerimiz ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum da bizlere yardımcı oldu. Bu araziyi biz aldık ve projelendirdik. Kapalı Pazar projemizin tamamlanmasıyla birlikte mahallemizde birçok sorunu da aynı anda çözmüş olacağız. 3 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa edeceğimiz kapalı pazarda 2 bin 600 metrekare alanda otopark da yaparak mahallemizdeki otopark sorununa da çözüm üreteceğiz. Aynı zamanda 600 metrekare alanda KİGEM binası inşa edeceğiz. 7 derslikli KİGEM ile hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik kişisel gelişim ve eğitim merkezimizi de buraya taşıyacağız. Ayrıca Kurban Bayramlarında modern kesimhane olarak hizmet verecek kapalı Pazar projemiz tam anlamıyla çok amaçlı olarak hizmet verecek” dedi.

“25 MİLYON TL’LİK PROJE”

Projenin en kısa sürede tamamlanacağını da müjdeleyen Başkan Muzaffer Bıyık, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’ın da bizler çok destekleri oldu, teşekkür ederim. Burayı mayıs ayında bitirmeyi planlıyoruz ancak müteahhitten erken bitirme söz aldık, mart ayı gibi bize burayı teslim edecekler. Biz onlara para yönünden sıkıntı yaşatmayacağız, peşin peşin ödeyeceğiz. Biz seçilirken bir seçim beyannamesi sunmuştuk ama burası yoktu. Buranın maliyeti 25 Milyon TL. Vatandaşımıza sözünü vermediğimiz bu proje günümüzün ihtiyacı. Başta kentsel dönüşümün startını vermekle birlikle, emniyet müdürlüğümüzün yapımı, toplum ruh sağlığı merkezinin açılışı ile açtığımız yeni Burak Reis Caddesi ile artık Darıca’da Emek Mahallesi’nin çehresini değiştirdik. Artık burası merkez bir noktaya doğru gidiyor. Çok daha kıymetleniyor. İnşallah Tuzla Bağlantısını yaptığımızla Darıca’mız ve mahallemizi inşa etmeye devam edeceğiz. Yapacağımız yeni parklarla yeşil alan eksikliğini de gidereceğiz.”

“DARICA’YA HAYIRLI OLSUN”

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak konuştu. Çakmak, “Başkanımız burasının Mart’ta teslim edileceğini söylüyor. Buranın teslim edilecek olması dünyada tüm fiyatların arttığı ve allak bullak olduğu dönemde büyük bir iş. Pazar yerleri en kadim merkezler. Özellikle hanımefendi kardeşlerimizin işlerini kolaylaştıracağı Pazar yerinin olması önemli. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bugün mutlu bir gün. Darıca’mıza hayırlı olsun” dedi. Konuşmaların ardından protokol hep birlikte butona basarak temel için ilk harcı döktü.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız