DEVA Partisi’nden Nevruz Mesajı

20 Mart 2023 Saat: 12:55
DEVA Partisi’nden Nevruz Mesajı
DEVA Partisi Kocaeli İl Başkanı Semih Taşveren yayınladığı bir mesajla hemşehrilerinin ve kültür coğrafyamızın Nevruz Bayramı’nı kutladı

Anadolu’dan Orta Doğu’ya, Türkistan’dan Kafkasya’ya ve Rumeli’ye kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı Kocaeli’nde de coşku ile kutlanıyor.

Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nda kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kocaeli İl Başkan Vekili Dr. Semih Taşveren yaptığı bir açıklama ile vatandaşların Nevruz Bayramı’nı kutladı.

21 Mart tarihinde gün dönümü ile birlikte baharın gelişi ve Nevruz nedeniyle Orta Asya’dan Anadaolu’ya ve Balkanlar’a kadar her yerde etkinlikler düzenlendiğine dikkat çeken Başkan Dr. Semih Taşveren şunları ifade etti: “Nevruz Bayramı insanlığa mal olmuş herkesçe paylaşılan bir kutlama ve güzellikler silsilesi olarak kültürümüzde derin izler bırakmıştır.

++++

NERVUZ TEK BİR KİMLİĞE AİT DEĞİL

Nevruz Bayramı, bize baharı, hayatı ve yeniden dirilişi müjdelerken aynı zamanda dostluk ve kardeşlik çağrısıdır. Tuna’dan Fırat’a, Altaylar’dan Horasan’a kadar atalarımızın demir dağı erittiği günden bu yana binlerce yıldır Nevruz kutlanmaktadır.

Dünya Manevî Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Nevruz, bugün bütün insanlığa mal olmuş, evrensel bir değer haline gelmiştir. Bu çerçevede Nevruz artık tek bir dile, kimliğe ait değildir. Nevruz, insanlığın, bir arada kardeşçe yaşamasının sembolüdür. Nevruz diriliş, yeniden var oluş demektir... 

++++

KÖTÜ YÖNETİMDEN KURTULUŞ SEMBOLÜ

İnanıyorum ki Nevruz; Türkiye’nin de yeniden dirilişine vesile olacak ve binlerce yıl öncesinde olduğu gibi ülkemizin de bu kötü yönetimden kurtuluşunun sembolü olacaktır.

Türkiye’de yine eskisi gibi; ‘bir ağaç gibi tek ve hür; bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız’ günlerimizi bu Nevruz’la daha da pekiştireceğiz.

Nevruzumuz kutlu, kardeşliğimiz baki olsun… Halkımızın Nevruz Bayramı kutlu olsun...” dedi.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız