5 Maddede Recep Kaya

27 Ocak 2021 Saat: 12:32
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bir kaç ay önce gerçekleşen kongre ile AK Parti Gebze İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan Recep Kaya ve arkadaşlarını yakından  izliyorum. Bunun bir çok sebebi var.

Recep Kaya yıllardır tanıdığımız bir siyasetçi. Milli görüş gömleğini giyenlerden... İhlaslı, biat kültürünü benimseyen ve siyasete değer katmaya çalışan bir insan olduğunu bilenlerdeniz. Cumhurbaşkanı ile hemşehridir. Numan Kurtulmuş ile ilişkileri iyidir. Gebze'de , özellikle Karadeniz tabanında destek bulur, sevilir. Kişisel olarak da severiz. Oldukça mütevazi, bir o kadar da saygılıdır.

Buraya kadar bir sıkıntı yok....

Dedim ya yıllardır tanırız, tanışırız. Az çok huyunu suyunu da biliriz. Hatta iyi biliriz.

Lakin, son zamanlarda siyasi gidişini mercek altına yatırdığımızda görüyoruz ki, günümüz siyasetinin  modasımıdır bilmem, Kaya'da sosyal medya görselliğine  haps olmuş bir ilçe başkanı profili çizmeye başlıyor.

Hedefleri, idealleri, ilkeleri olan bir siyasetçi hele de, iktidarı temsil ediyorsa sadece dar bir çerçevede kalmamalı ve sosyal medyaya umut bağlamamalıdır. Sosyal medyanın diğer bir ismi sanal hayattır. Adı üstünde sanal.

Bir siyasetçi real olmalı... Ve temsil ettiği  genel başkanının asli prensiplerini de uygulamalıdır.

AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sevdiğim bir ifadesi var. Mesela der ki, ''Her gönüle dokunacağız, herkesi kucaklayacağız, her kapıyı çalacağız. ''

Erdoğan yorulmadan, bıkmadan,usanmadan, durmadan ülkesi ve milleti için kendini paralarken  ve  kadrosuna da başarılı olmak  adına  yol gösterirken, halen bunu anlamamış olmak  Ankara'da yarın nasıl karşılık bulur bilemem. Bu konu kendi iç meseleleri.

Zira ben, sadece edindiğim gözlemlerimi yansıtma derdindeyim.

Örnekleyeyim;

Recep Kaya'nın genel başkanı ile örtüşmeyen eksiklikleri  şunlar:

1- Göreve başladığından beri ziyaret ettiği çevreler hep aynı. Kalıbın dışına çıkmıyor.

2-Sosyal medyadan paylaştığı  ziyaret fotoğrafları aynı cenah. Aynı tas aynı hamam.

3-AK Parti'li olmayan esnaf ziyareti yapmıyor. Davulu kendileri çalıp kendileri oynuyor.

4-Belediye başkanının üst makamı olmasına karşın, onun gölgesinde kalıyor.

5-Farkında olmadan insanları ötekileştiriyor.

Özetleyeyim....

Tanıdığım Recep Kaya özünde iyi adamdır. Oluşturduğu yönetim kurulunun neredeyse tamamını tanırız, biliriz. Her biri kalenderdir.

Ancak bu yetmiyor.... Partisini 2023'e hazırlayan ve taşıyacak olan  ilçe başkanı, Recep Kaya gibi deneyimi bir ilçe başkanı yanlış yapmamalı, yanlışa kucak açmamalıdır.  Herkese kucak açmalıdır.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları