Motosikletli Canavar Kuryeler

12 Haziran 2022 Saat: 19:41
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Bir kaç gün önce İbrahimağa Caddesi'nde , liseli 17 yaşındaki genç kıza çarpıp kaçan motosikletli kurye olayı , Gebze'de bu yöndeki sorunun bir kez daha ele alınması gerektiğini gösterdi.
Her platformda söyleyip dururuz, yazar çizeriz: Gebze'de ciddi bir kurye sorunu var. Öyle böyle değil, terör havasında. Nereden ne zaman , hangi sokaktan ne şekilde çıkacakları belli olmayan motosikletli kuryeler, irdelenmesi incelenmesi, disipline edilmesi gereken bir sorun .
Zira sadece yaptıkları sürat, trafikte çizdikleri zigzakların dışında bir de ukala tavırları var ki, sormayın. Kraldan çok kralcı kesilen mi dersiniz, yol almak için araç sürücülerine kafa tutan mı, yayaya kaçıp uçan mı, yaya geçidinde bile vatandaşa tafra yapan mı.....!
Evet , hepsi maalesef Gebze'de cereyan ediyor.
Mantar gibi çoğalan, kaskı kafasına geçirip kendini sokağa atan motosiklet sürücüleri inanılmaz tehdid, tahrik ve tebiyesizlik boyutuna geldiler.
Liseli genç kıza çarpıp kaçan kurye ortada yok...
Zaten çarpan vicdansızda insanlıkta yok.
Özellikle Pandemi dönemi artan (iste-gelsin), (kapıya hizmet) gibi fırsat tellallarının çoğalttığı kuryelerin eğitimsiz, bilinçsizce sokağa salınması , bugün geldiğimiz içler acısı durumu gösteriyor. Restoranlar, kafeler, internet satıcıları bu düzensizliğin başlıca sebebidir.
Üstelik her biri kabadayı olup çıktı.... Saygısızca, trafiği altüst edenleri anlatmıyorum bile. Fakat küçük bir örnek : Gebze Nufüs Müdürü Hasan Aydın tanınan bilinen bir bürokrattır ilçemizde. Başarılıdr, yeteneklidir. Gerek hizmetleri , gerekse insani eylemleriyle nedeniyle neredeyse ilçemizde sevmeyen , tanımayan yok. Ve her gün makama yürüyerek gidip gelir. Dün de öğlen saatinde kaymakamlık binasına giriş yapacağı sırada neredyse bir kuryenin hışmına uğrayacaktı. Adamcağız yaya yolundan karşıya geçerken , hızlı gelen kurye Aydın'a çarpmaya ramak kala, direksiyonu kıvırabildi.
Ana cadde de tam gaz giden, yaya yolu tanımayan, yayaya yol vermeyen, durmayan, saygı göstermeyen , araçlarla yarışa kalkıp makas üstüne makas atan yolların cengaveri (!) kuryelere 'dur' demek kime düşüyor?
Elbette önce trafik ekiplerine...
Elbette Gebze Emniyet Müdürüne...
Elbette sorumluluk sahibi işletmecilere.
Elbette duyarlı vatandaşlara....
Gebze'nin belirli noktalarında sıksık uygulama yapan trafik ekipleri sadece özel araçları, halk otobüslerini değil, motosikletli kuryeleri de durdurmalı, genel uygulama yapmalı, GBT bile bakmalıdır.
Gerekirse cezanın kralı kesilmeli, trafikten men edilmeli, yayaya karşı sorumlulukları hatırlatılmalıdır.
Demem o ki ; Bu yara kangren olmadan tez vakitte harekete geçilmelidir.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları