TGF, GEBZE ve BAŞARI

22 Nisan 2024 Saat: 16:33
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Yazıya neresinden başlayayım bilmedim. Zira , Gebze'ye dair o denli önemli konulara değinmek istiyorum ki...

Daha da önemlisi; bir kenti yönetenler  ile  yerel  basının iyi ilişkiler içinde olmasının,  kente  ne kadar faydalı olabileceğine dikkat çekmekte fayda var..

Bu kanıya bugün varmadım, us'umun bir köşesinde her daim bir kenarda dururdu. Lakin bugün bir  kez daha  düşüncemde haklı olduğumu hissettim. Buna vesile olan da, bizim cenahın çatısı Gebze Gazeteciler Cemiyeti oldu.

Peşinen tebrik dileğimi yazmış olayım. Hem de teşekkür.

Gelelim konumuza....

Yılmaz Karaca'nın  genel başkanı olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonu , her yıl başkanlar konseyini ülkemizin bir ilinde topluyor. Yani federasyona bağlı bütün illerin gazeteciler cemiyeti bir araya geliyor, o kentte federasyona yönelik kararlar alıyorlar.  Dolayısıyla toplantıyı düzenledikleri kentin  2-3 gün misafiri olarak, aynı havayı soluyorlar.

Buraya kadar '' Ne var ki bunda ?'' diyebilirsiniz...

Haklısınız. Türkiye Gazeteciler Federasyonu  yönetimi  her hangi bir şehirde toplantı yapabilir. Bize ne!!

Fakat kazın ayağı öyle değil. Şayet o kentte kafası basan, ileriyi görebilen, kentini seven, kentin menfaatlerini düşünen, kentinin tanıtımı için çırpınan birileri varsa, o toplantının içeriği bambaşka bir yol alır. Kazanan kent olur.

Tıpkı bugünkü gibi. Tıpkı Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Altun ve yönetimi gibi.

Açayım...

TGF, bugün 69. başkanlar kurulu toplantısını Gebze'de gerçekleştriyor. Bu nedenle 80 ilden gelen yüzün üzerinde gazeteciye  Gebze ev sahipliği yapıyor. Gebze tarihinde görülmemiş bir organizasyon. Ve biz, meslekte 45 yılı geride bırakmaya hazırlanırken, ilk defa böylesi kapsamlı bir ev sahipliğine şahitlik ettik.

İşte bundandır ki, Gebze Gazeteciler  Cemiyeti'ni takdir  ve tebrik diyoruz. Hakkını  ve emeğini teslim edelim ki, böylesi önemli bir organizasyonun  Gebze'de gerçekleşmesinde Levent Altun'un  çok büyük payı var. Çünkü Altun , hem GEGACE başkanı , hem de TGF Genel Başkan Yardımcısı'dır. Ve Altun, anladığım kadarıyla TGF'ndaki yetki ve becerisini kullanarak bu yılki toplantının Gebze'de düzenlenmesini sağladı. Tabi  GEGACE yönetimi de arkasında durarak. Böyle olunca da ortaya bir başarı öyküsü çıkmış oldu.

Levent Başkan, bu konularda hem çok başarılı , hem de çok antremanlı bir kardeşimizdir. Nitekim Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetiminde olduğu dönemlerdeki başarılarını bilenlerdeniz. Gazetecilerin konut sahibi olması, il il Türkiye'ye kültür turları, sosyal dayanışmalar , Altun döneminde gerçekleşen icraatlardır.

Şimdi ise ''Tek dert, hep dert Gebze'' oldu.

Gebze basını adına sevindirici gelişmeler yaşıyoruz. Her şeyden önce ; Gebze'de yerel yönetim ile  basın mensuplarının iyi ilişkileri kente nasılda katkı sunabiliyor , onu görüyoruz. Bugün bir kez daha gördüğümüz gibi.

Bugün öğlen yemeğinde ülkemizin dört bir yanından gelen onlarca meslektaşlarımızla birlikteydik. O yemekte Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, üzerine düşeni yaparak ilçemizi tane tane anlattı. Gebze'den  bahsettiği her kelimesini keyifle dinledim. Belki de ilk defa Başkan Büyükgöz'ü bu kadar pürdikkat dinledim. Bundan böyle  keyifle dinlemeyi de umuyorum.

Çünkü Zinnur Büyükgöz, deneyimi bir şehremini olarak Gebze'yi o kadar güzel cümlelerle anlattı ki, o kadar detay verdi ki, belki de orada bulunan çoğu Gebzeli gazeteci bile bilmediği çok şeyi öğrenmiş oldu. Mesela; Gebze'nin sadece sanayi kenti olmadığını vurguladı. Tarım, turizm, kültür şehri olduğumuzu verileriyle dile getirdi. Mesela ; Tarımda İstanbul'a nasıl katkı sunduğumuzu, milli gelirden  bir Gebzelinin ne kadar pay alarak birinci sırada olduğunu anlattı. Daha da önemlisi İstanbul ve İzmir'den sonra Gebze'nin Türk ekonomisine en çok vergi kazandıran ilçe olduğunu açıkladı..

Velhasıl  Başkan Büyükgöz, Gebze'yi  Türkiye'ye  anlatmak/tanıtmak  için bugün çok mühim  bir fırsat yakaladı. Üstelik bedava. Ve de üzerine düşeni yaptı. O fırsatı sağlayan ise Gebze Gazeteciler Cemiyeti ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu oldu.

 O nedenle; Gebze için ciddi bir şans olan toplantıyı ilçemizde düzenleme kararı alan TGF Başkanı Karaca ve yönetimini, toplantıya ev sahipliği yapan GEGACE Başkanı Altun ve yönetimini, toplantı için desteğini esirgemeyen Başkan Büyükgöz'ü tebrik ediyorum.

Sonuç ; Yerel yöneticiler  ile  yerel basın , kentin menfaatleri  için bir araya gelebiliyorlarsa çok daha güzel şeyler  olmaması elde değil.  Umarım Gebze için yeni projeler geliştirilir.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları