Erdoğan'dan son dakika Rus büyükelçi açıklaması

20 Aralık 2016 Saat: 16:47
Erdoğan'dan son dakika Rus büyükelçi açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli'nin açılışında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizler 15 Temmuz’da tankların üzerine imanınızla yürüdünüz. İşte dün akşamki alçak gibi alçaklar tanklarla toplarla i

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri özetle şöyle:

(İdam isteriz sloganları üzerine) Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Bu konuda sizin dediğiniz doğrudur. Millet ne istiyorsa odur. Gerisi tefarruattır.

Açılışını yaptığımız ve adını Avrasya Tüneli olarak belirleğidimiz projemizin hayırlı olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Hamd olsun iki kıtayı birbirine bağlayan böyle nadide bir ülkenin, aynı zamanda bir şehrin mensuplarıyız. Bu şehir gerçekten uğruna bir çok şeyler feda edilebilecek bir şehir. Onun için biz bu şehre aşığız. Bu projenin hayata geçmesini sağlayan tüm kurumlarımızı, bakanlığımızı, yüklenici ve işletmeci şirketleri, inşaasında çalışan herkesi tebrik ediyorum. Temelini Asya Yakası’nda atmıştık. Rabbime hamdolsun açılışını Avrupa Yakası’nda yapıyoruz.

RUS BÜYÜKELÇİSİNE SALDIRI

Dün Ankara’da alçakça bir saldırıda hayatını kaybeden Karlov’un ölümünden duyduğum üzüntüyü bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Bir diplomat olarak takdir ettiğim bir arkadaştı. 1 hafta kadar önce Tataristan Cumhurbaşkanını yanıma getirmişti. Birlikte bazı değerlendirmeler yapmıştık. Sıcak sempatik bir insandı. Dün akşam uğradığı suikast girişimi ve neticesi gerçekten üzüntü vericiydi. Şahsım ve milletim adına şiddetle telin ediyorum, lanetliyorum. Sayın Putin’in şahsında tüm dost Rus halkına başsağlığı diliyorum.

SAYIN PUTİN'LE HEMFİKİRİZ

Dün akşam olayın hemen ardından Sayın Putin’i arayarak olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ilettim. Kendisiyle bu kalleş saldırının Türk-Rus ilişkilerine karşı açık bir provokasyon olduğu konusunda hemfikiriz. Rusya ile ortak bir soruşturma komisyonu kurarak çalışmalara başladık. Heyetimiz çalışıyor.

 İLİŞKİLERİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına, zedelenmesine asla izin vermeyeceğiz. Terör saldırılarında büyük kayıplar vermiş bir ülke olarak böyle bir saldırının olması bizi en az kendi insanımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırılar kadar üzdü. Büyükelçi Karlov’un ailesine başsağlığı diliyorum.

ONUN İÇİN ERTELEMEDİK

Terörün bizi kendi gündemine esir etmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. Onun için dedik ki bu açılışın yapılmasını ertelemeyeceğiz. Bunun teröre karşı en etkin tutum olduğuna inanıyoruz. Avrasya Tüneli 4 yılda inşa edilmiş ve kendi alanında pek çok ilkler kullanılmıştır. 

Hem hizmete devam hem yola devam. 1 milyar 245 milyon dolar, TL olarak yaklaşık 4,5 TL’ye ulaştı yatırım bedeli. Günde 100 bin araç dışarıdaki hava şartlarından etkilenmeden bu yolu kullanacak. Artık sis çıktı, fırtına oldu, trafik durdu  gibi haberleri duymayacağız. İstanbul’un iki yakası arasında dışarıdaki hava koşullarından etkilenmeden ulaşım sağlanmış oldu. Bu eser için devletin kasasından tek kuruş çıkmadı. İş bilenin kılıç kuşananın. Yaklaşık 25 sene boyunca hazineye yılda 180 milyon TL gelir getirecek tünelin işletmesi bu sürenin sonunda tamamen devlete geçecek. Kazlıçeşme  - Göztepe 15 dakikaya iniyor. Bu sayede zamandan ve yakıttan yapılacak tasarrufu sizlerin takdirine bırakıyorum.

30 OCAK İTİBARIYLA...

Ocak sonuna kadar sabah 7 akşam 9 arası hizmet verecek tünel, inşallah 30 Ocak itibariyle de 7 gün 24 saat işletmeye geçecektir. Bundan sonra sıra Kanalistanbul. İnşallah Karadeniz’i Marmara’ya bağlayacağız. Dünyadaki bu yarışta biz varız. Kanalistanbul ve Çanakkale Köprüsü projelerimizi hayata geçirmenin hazırlığı içindeyiz. 18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü’nün temelini atıyoruz. 

BU MİLLETİ BÖLEMEYECEKSİNİZ

2018’in Şubatında inşallah dünyanın bir numaralı havalimanının açılışını yapıyoruz. İstediğiniz kadar terör estirin, istediğiniz kadar alçakları bir araya getirin bu milleti bölemeyeceksiniz, parçalayamayacaksınız. Onun için ben milletime sesleniyorum. 80 milyon kardeşlerim bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik ya. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. Sizin şu birliğiniz var ya, şu beraberliğiniz var ya, onları çıldırtan bu. 80 milyon biz tek milletiz.

SIRTINDAN VURMAK KALLEŞLERİN İŞİDİR

Sizler bu inanıcınızda olduğunuz sürece Allah’ın izniyle bu millet işte o terörist alçaklara karşı boyun eğmedi, eğmeyecektir. Sizler 15 Temmuz’da tankların üzerine imanınızla yürüdünüz. İşte dün akşamki alçak gibi alçaklar tanklarla toplarla insanlarımıza saldırdılar. O namussuzlar da tanklarla, uçaklarla vurmaya kalktılar. İşte dün akşamki kalleş de Rusya’nın ülkemizdeki temsilcisi olan, bir yerde bize emanet olan elçiyi sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin işidir. Dün akşamki tabii bedelini anında ödedi. Bağlantıları inceleniyor, araştırılıyor. Zaten bağlantılar çıkmaya başladı.

“ESKİDEN DAĞDA EYLEM YAPAN TERÖRİSTLER ŞİMDİ ŞEHİRLERE İNDİ”

Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline gelmesiyle bölgedeki güç dengelerine nasıl etki yapacağının farkındalar. Türkiye hem terörle mücadele edebilecek hem de taviz vermeden hedeflerine yürüyecek imkan ve kararlığa sahiptir. Ama nasıl tek millet, tek bayrak 780 bin kilometre ile tek vatan. Devletimize sahip çıkacağız. Yaşanan ölümler, acılar elbette canımızı yakıyor. Eskiden dağda eylem yapan teröristler şimdi şehirlere indi. Hatta Rusya Büyükelçisinde olduğu gibi misafirlerimizi de hedef almaya başladılar.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEDEFİNİN ASKER-POLİS OLMASI BU EYLEMLERİ MEŞRULAŞTIRMAZ”

Aslında çarşı iznine çıkmış her bir asker, görevini bitirip evine dönen her bir polis de sivildir. Askerim de polisim de bu vatanı korumak için görev yapıyor. Bu ayrım bile bana tuhaf geliyor. Terör örgütlerinin hedefinin asker-polis olması bu eylemleri meşrulaştırmaz. Bu yönde bir algı çalışması var. Katil katildir, terörist teröristtir. Olayın kendisi bir terör eylemişse geri kalan her şey bu tanımın içine girer. 

“2 MİLYON 700 BİN VAR, VARSIN 3 MİLYON OLSUN”

Bu milleti dize getirebileceklerini sanıyorlar. Türkiye’yi ya istiklal ya ölüm noktasına getirenler yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacaklardır. Şu anda Suriye’de Halep’ten de o masumları biz çıkarıyoruz.  Gerekirse ülkemize getireceğiz. 2 milyon 700 bin var, varsın 3 milyon olsun. Her zaman mazlumların yanında olacağız.

GEÇİŞLER YILBAŞINA KADAR 15 TL

Şimdi yılbaşına kadar diyoruz ki buranın ücreti 15 TL olsun. Ama bu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndaki şehitlerimize yönelik o hesaba gidecek. 
Yılbaşına kadar 15 TL’den geçişler yapılacak ve şehit ve gazilerimize yönelik hesapta bu para toplanmış olacak. Tekrar tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diyorum, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Dün gece Ankara’da meydana gelen o meşum olay nedeniyle Sayın Karlov’un ailesine başsağlığı diliyorum. Suriye ve Irak’taki mücadelemize de devam edeceğiz. Orayı kendi kaderine terk etmeyeceğiz.