SPOİLER VERMEDEN EDEMEDİM!

15 Eylül 2022 Saat: 17:48
Göksel ERKILIÇ

Gölge Dergisi’nin mizah yazarı olarak bugün sizlere “Malta Gezgini” kitabıyla ilgili bir yazı ile karşınızda olacağım. 8 kitabı olan, 2009 yılından bu yana 10’dan fazla Ulusal Dergilere mizah sayfası hazırlamış, TRT kanalında senaristlik yapmış, Senaryo eğitmeni olduğumu bu sayfa da hiç bahsetmedim. Bu sebeple beni tanımayanlar olabilir. Üstadım Ercan Sarıçam’ın ilk kitabındaki heyecanını basın toplantısında şahit oldum. Kitabı okumak için sabırsızlandım ve naçizane yorumumu sizinle paylaşmak istedim.    

Hayatın insanlara sürprizlerle dolu bir serüven olduğunu; katılmış olduğum basın toplantınızdaki anlattıklarınız, çok güzel kaleme alarak bizlere sunduğunuz, okudukça etkisinde kaldığımız “Malta Gezgini” isimli kitabınızla çok iyi anladım. Sizin acı ve can yakan, kendinizi kötü hissettiren bu önemli olayınızı bizimle paylaşmanız çok önemli. Basın toplantınızda ki anlattıklarınız ile ders aldık ve birçok örnek ile de konuya vakıf olduk.

            Kitapta yer alan birkaç anekdot çok etkileyiciydi. Mesela, “Benden yaşça küçük, neredeyse oğlum Eray’ın akranı olan gardiyanın “Ercan” demesi. Yıllardır duymaya alıştığım “Ercan bey”, “Sarıçam”, “Duayen”, “Ercan abi” gibi hitaplardan bir değil duyduğum, sadece “Ercan”dı. Ve ben artık gerçekten mahkûmdum. Ben artık sadece “Ercan’dım” diyerek başınıza gelen felaketi çok iyi ifade etmişsiniz. Mesela, oğlunuzun üniversiteye gittiği valiz ile sizin de cezaevine gitmeniz gibi… Empati yaparak okursanız, yaşananların aslında ne kadar zor olduğunu idrak edeceksiniz.

Kocaeli 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumunu okuyana dek yalın bir dil ile sohbet edasında kaleme almanız, okuyuculara ne kadar samimi olduğunuzun göstergesidir. Hiçbir ayrıntıyı atlamamaya özen göstermişsiniz. “Sert vurma ayaklarını; rap rap ne biçim ses çıkartıyorsun” dedi gardiyan.” Köseli ayakkabınızdan çıkan sesten belli ki çok rahatsız olmuş, gardiyan. Sadece önünüze bakmanızı isteyen gardiyana sizin ayakkabınız adeta sizin yerinize cevap vermiş. Bu gibi gülümseten ayrıntılar olmakla beraber mahkumlarla tanışma anınızda 37 ekranda “Arka Sokaklar” dizisinin oynaması da tirajı komik bir anekdot olmuş. Kitaptan fazla spoiler vermek istemiyorum. Malta Gezgini Anı/Roman türünde bir kitap olduğu için ders niteliğindedir. Sadece roman olsaydı, kurgudan öte gitmezdi. Anı olduğu için öğrenilmesi gereken olayları barındırmaktadır. Hapishane günlerinin nasıl geçtiğini, bedenen ve ruhen ne kadar yıprattığını tüm duygularıyla anlatmış, üstad Ercan Sarıçam…     

            Sizin gibi kıymetli bir insanın, çok değerli üstadımın, abimin, yol gösteren ve her daim yanımda olduğunuzu hissettiğim Sevgili Ercan Sarıçam’ın “Malta Gezgini” isimli kitabını şiddetle tavsiye ediyorum.

            Değerli kaleminize sağlık... Her ne kadar geçmişte yaşanmış olsa da bir kez daha yürekten çok geçmiş olsun…    

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları