GÖREV ADAMIYIM

3 Mart 2017 Saat: 14:16
GÖREV ADAMIYIM
Başarılı iş adamı Mustafa Öztürk her şeyi Gölge Dergi’ye anlattı:

Babam , ben 16 yaşımdayken rahmetli oldu.  İnşaat sektöründe çalıştım, toptancılık ve perakendecilik yaptım.  O günlerden bugünlere baba mesleğini sürdürdük, halen İnşaat sektöründeyiz.

Belediye Başkanı da bu görevi bize tebliğ ettiği için başında da dediğim gibi biz görev adımıyız. Bize tebliğ edilen görevi yerine getirmeye çalışırız.

Taraftarı, siyasetçisi, halkı, yönetimi, amiri, idarecisi herkes bu sene şampiyon olacağına inanıyor. İnşallah bu sene alnımızın akıyla  şampiyonluğu yakalayacağız.

Biz siyasete Ak Parti ile başladık  ve Ak Parti ile son nefesimize  kadar devam edeceğiz. Görüşümüz nedir diye sormaya gerek yok,  tartışmaya gerek yok kesinlikle ve kesinlikle  EVET'dir.

Darıca'da  İnşaat sektöründe ki  başarılarıyla   tanınan Mustafa  Öztürk, spor dalına da el attı ve başarılarını artık spor camiasında da devam ettiriyor. Geçtiğimiz günlerde Darıca Gençlerbirliği, Öztürk'ün Başkanlığı'nda Türkiye Ziraat Kupası'nda Darıca Gençlerbirliği tarihine bir ilke imza attı. Dört büyük takımdan biri olan Beşiktaş ile eşleşerek güzel ve heyecanlı bir mücadele verdiler. 

Darıca Gençlerbirliği Kulüp Başkanı ve iş adamı Mustafa Öztürk, Gölge Dergi'ye konuştu.

GÖLGE- Sizi biraz tanıyabilir miyiz ?

ÖZTÜRK :  35 yaşındayım, evliyim. Aslen Trabzonluyum ve Trabzon'da  doğdum. 8 yaşına kadar orada kaldım, daha sonra ailevi durumlardan dolayı İstanbul, Maltepe'ye taşındık, Maltepe'de bir süre yaşadıktan sonra Darıca'ya taşındık ve yaklaşık 25 yıldır Darıca'da ikamet ediyoruz. Elimizden geldiğince İnşaat, cafe ve Türkiye'nin belli başlı yerlerinde iş yapmaya çalışıyoruz.  Ayrıyeten, Darıca Belediyesi  Eğitim Spor Kulübü ve Darıca Gençlerbirliği Kulüp Başkanlığı'nı yapmaktayım.

GÖLGE- İş hayatına nasıl atıldınız ?

ÖZTÜRK :  Ben , yaklaşık 13 yaşımdan itibaren çalışıyorum. O zamanlar babamız sağdı, babamızın yanında çalışırdık. Babam , ben 16 yaşımdayken rahmetli oldu.  İnşaat sektöründe çalıştım, toptancılık ve perakendecilik yaptım.  O günlerden bugünlere baba mesleğini sürdürdük, halen İnşaat sektöründeyiz. Mühür Grup'u Darıca'da kurdum yaklaşık 6 sene gibi bir zaman oldu Mühür Grup'tan önce yine firmalarımız vardı ,yine var . Mühür Grup altında 6-7 tane daha firmamız mevcut.  Maltepe'de Özdal İnşaat, Mühür Gıda, Simit Gıda v.b gibi. Mühür Grup'tan ayrı bu şirketlerde kendi alanlarında işlerini  yapıyor. Ticari hayatım dediğim gibi 16 yaşından itibaren başladı ve devam ediyor.

GÖLGE- Darıca Gençlerbirliğine nasıl girdiniz ?

ÖZTÜRK :  Darıca Gençlerbirliği yönetiminde 4 senedir varım. Birazda Darıca Gençlerbirliğine girmeden önce ki bir siyası hayatımız var, birazda biz görev adamıyız. Bize verilen görevi elimizden geldiğince güzel yapmak için çalışırız. Darıca Gençlerbirliği ve Darıca Belediyesi  Eğitim Spor Kulübü de böyle oldu.  Malum biliyorsunuz Darıca bir spor şehri olduğu için bu spor şehrinde de ne olursa olsun, Spor şehri dediğiniz yerde de bir Belediye Başkanı destek veriyorsa o İlçe spor şehridir. Belediye Başkanı da bu görevi bize tebliğ ettiği için başında da dediğim gibi biz görev adımıyız. Bize tebliğ edilen görevi yerine getirmeye çalışırız, biz de boynumuz kıldan ince dedik ve bu sene başkan olarak başladım.

GÖLGE- Darıca Gençlerbirliği nasıl gidiyor öncekine dönemlere  göre ?

ÖZTÜRK :  Bizden öncesi, sonrası çok önemli değil. Darıca Gençlerbirliği başarısı bir kişinin başarısı değil. Ekip işi, Belediye Başkanı'nın işi, yönetimin işi, hocaların, futbolcuların, halkın ve taraftarın işi. Darıca'ya maddi ve manevi destek veren herkesin birleşmesiyle olan bir başarı. Bundan önce sağ olsun zaten bizim kulübe destek verip, kulüp başkanlığı yapmış abilerimiz var. Uzun süre Darıca'da Halil Akbaşoğlu diye bir abimiz var,  yaklaşıp 8-10 sene kulüp de başkanlık  yapmış, ondan sonra Özcan Dal abimiz bir süre  kulüp başkanlığı yaptı. O'nun akabinde benim geçen sene devir aldığım, Abdullah Örs Başkanımız  kulüp başkanlığı yaptı bir sene.  Bu senede bize nasip oldu. Kimin kulüp başkanlığı yapmış olması önemli değil, kim hangi sezon ne kadar başarılı oldu buda önemli değil. Yani önemli olan genel olarak baktığımızda Darıca'nın başarısı. Bir kişi kalkıp ‘’bu başarı benim başarım’’ derse, büyük haksızlık ve büyük terbiyesizlik yapmış olur.  Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum hem maddi,  hem manevi desteklerinden dolayı. Ne zaman kapısını çalsak bugüne kadar bizi bir kere dahi eli boş göndermemiştir. Elinden geldiği kadar, gücü yettiği kadar kulübümüze destek olmuştur ve olmaya da devam ediyor.  Darıca Belediye Başkanı harici yönetim destek oluyor. Darıca küçük bir yer öyle sanayisi, bacalı fabrikası çok olan bir yer değil,  yönetim elinden geldiği kadar  dişinden arttırıp kulübe destek oluyor. Yönetime ne zaman toplantıda şu eksiğimiz var dediğimizde herkes üzerine düşeni eksiksiz yerine getiriyor. Futbolcularda bir aile oldu. Bu sene bile sözleşme imzalamış bir futbolcuya gidip sorsanız, Darıca bugün önüne bir sözleşme koysa dese ki ‘’sözleşmeyi imzalar mısın ? ‘’ hiç abartısız söylüyorum ki,  en az 4-5 senelik sözleşmeye bugün itibarı ile  alınması zor olan futbolcular imza atarlar. Futbolcular ve hocalar arası bir aile havası mevcut, bu sene herkes inanmış durumda. Taraftarı, siyasetçisi, halkı, yönetimi, amiri, idarecisi herkes bu sene şampiyon olacağına inanıyor. İnşallah bu sene alnımızın akıyla  şampiyonluğu yapıp, ikinci lige takımı çıkartıp biz elimizden geleni yaptık dememiz gerekiyor.

GÖLGE- Peki yeni transfer var mı ?

ÖZTÜRK :  Bu dönem transferlerimizi yaptık zaten.  Devre arası  5 tane transferlerimizi de yaptık. Biz her zaman  söylüyoruz ‘’transfer yaptık demek  için, transfer yapmıyoruz’’.  Hangi mevkide eksiğimiz varsa ona göre nokta atışı transfer yapmaya çalıştık.  Bu nokta atışı transferlerimizde ki , 5 tanesinden 4 tanesi banko oynayan 1 tanesi ise geleceği olan bir  genç kardeşimiz.  Bu dönem 5 transferimiz var böylelikle transfer dönemimizi kapattık.

GÖLGE- Sizin siyasi tarafınızı bilmeyen yoktur. Ama yine de,  Cumhurbaşkanlığı sistemine ne diyorsunuz ve nasıl bakıyorsunuz ?

ÖZTÜRK :  Cumhurbaşkanlığı sistemine ne diyorum ! Darıca küçük bir yer, herkes birbirini tanır. Ben sekiz sene aktif siyaset yaptım,  4.5 senesi gençlik kolları başkanlığı, 3.5 - 4 senesi de mahalle teşkilatında  belli başlı birimlerde geçti. Bizim ne olduğumuz nereden geldiğimiz belli, ama bunu futbola yansıtmıyoruz, yansıtmamaya çalışıyoruz. Sonuçta kendi özel görüşümdür.  Biz siyasete Ak Parti ile başladık  ve Ak Parti ile son nefesimize  kadar devam edeceğiz. Görüşümüz nedir diye sormaya gerek yok,  tartışmaya gerek yok kesinlikle ve kesinlikle  EVET'dir.

Röportaj: Ramazan AL