Bu bayramda hüzün

13 Mayıs 2021 Saat: 19:00
Gül AKDEMİR

Şeker tadında şeker gibi olmasını çok istediğim bir bayramda , ne yazık ki düşlerimizin, hayallerimizin, beklentilerimizin çok ötesinde bir bayramı kutluyoruz. Buruk, hüzünlü, duygusal ve kısıtlı bir bayram.
Hani derler ya, ''Nerede o eski bayramlar''..Şimdi o eski bayramların tadını , coşkusunu , sevincini pencerelerimizden yol boyu seyrederek yaşamış oluyoruz. Tek dileğim Allah bir daha benzer bayramlar nasip etmesin.
Sevdiklerimizle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla , hatta aile fertlerimizle bile belki görüşemeyiyoruz. Analarımız, babalarımız, ninelerimiz buram buram hasretle sarılıp saçlarımızı koklayarak bayramımızı kutlayamıyor.
Mesela sahil kenarına tur atmaya gidemeyeceğiz, sinema salonlarını cafeleri dolduramayacağız, arkadaşımızla çarşı pazar yapamayacağız , halamıza, teyzemize uzaktan el sallayacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu bayramın da bize yazılan nasibi de böyleymiş.
Dün gece evimin terasından mahallemin karanlık çökmüş sokaklarını izliyordum. Terasımdan denizi göremiyorum ama martıların kanatlarını özgürlüğe çırpmasını görebiliyordum. Ay ışığı yoktu, dolunay da yoktu, ama kalbimdeki insan sevgisi bayramın duygusal yanlızlığıyla buluşurken pek çok karar aldım. Sizleri bilmem ama ben, iletişim özgürlüğümü kullanacağım. Rehberimde ne kadar akrabam, arkadaşım varsa tek tek arayıp seslerini duyacağım, bayramlarını kutlayacağım.
Sosyal medya belki de bugünlerde çok daha fazla gereksinim olacak. Görüntülü aramaya özen göstereceğim. Öyle ya bayramlar barışma anıdır. Özellikle Koronalı günlerimizde, bu kısıtlı bayram kırkınlığa, küs kalmaya, nefrete, kin beslemeye değer mi? Hepimiz hatasıyla günahıyla , yanlışıyla sevabıyla insan değilmiyiz? Bayramlar af etme , barışma günü değil midir?
Evet, ikinci kez hüzünlü bir şeker bayramı yaşıyoruz. Fakat inanıyorum ki, evde kaldığımız her bir gün , çok daha güzel bayramları yaşamamıza vesile olacak. Gelecek bayramlar bizimdir. Her ne kadar buruk bir bayram içinde olsakta, siz evinizde bayramı şeker tadında yaşayın olur mu?
Bayramınızı içtenlikle kutluyorum. Sağlıklı günler hepimizin olsun.
İyi bayramlar.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları