Fatih Devlet Hastanesi ve Hijyen

23 Aralık 2020 Saat: 21:19
Gül AKDEMİR

Sadece ülke olarak değil, dünya olarak da zor günlerden geçiyoruz. Küresel salgın nefes alan her canlıyı yakından ilgilendiriyor. Yeni normal yaşamın bir parçası haline gelen maske, maalesef bazıları için halen aksesuar, güncel moda, takı modundan öteye gidemiyor. Böylesi vahim bir algı içinde ülkemizin çoğunluğu temizlik, mesafe, maske kurallarına uymaya çalışsa da, koronavirüs kabus olmaya devam ediyor.
Çin'den gelecek aşılara bile önyargılı bakan bir millet olduk. Korku, tereddüt, endişe almış başını gidiyor.
Zor, bir süreci yaşarken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın telkinlerine kulak vermek ve önerilerini ciddiye almak zorundayız... Mecburuz. Çünkü devlet halkına yalan söylemez.
Evet, sağlık çalışanlarımız, o fedakar sağlık ordumuz büyük özveri içindeler, bunu inkar etmek nankörlük olur ki, hayatımda en nefret ettiğim insan türü nankörlerdir. 
Umarım aşı konusunda milletimiz nankör olmaz...
Bir de madalyonun diğer yüzü var, onu da görmek gerekir. Bu denli yoğun çalışan sağlıkçılarımızın hataları yok değil mi peki..? Elbette var... Görevini ve sorumluluğunu istismar edenler çıkabiliyor. Vatandaşı öteleyen, hakir gören, Covid 19'u bahane ederek işini safsaklayanlarda var. Buna örnek Gebze Fatih Devlet Hastanesi...
Son günlerde bu yönde epey şikayet ve ihbar alıyorduk. Gölge Gazetesi ve Gölge Dergi'nin Genel Koordinatörü olarak çok açık söylüyorum; Sağlıkçılarımızın moralini motive etmek adına çoğu kez gelen haberleri sizlere yansıtmıyor, sayfalarımıza taşımıyorduk. Fakat şikayetler artınca, Fatih Devlet Hastanesi sağlıkçıları da işi gevşetince yazmak zaruri oldu. Bugün haber portalımızda okuduğunuz ( Fatih Devlet Hastanesi Cimer'lik oldu) başlıklı haber, geldiğimiz son noktayı gösteriyor. Babası kalp krizi geçiren Bahri Sönmez isimli okurumuz hastanede gördüklerini Cumhurbaşlığı'na (CİMER)'e yazarken bize de bilgi notu göndermiş. Bizim bildiklerimiz, günde onlarca okurumuzun şikayetine konu olanları yazmış...
Fatih Devlet Hastanesi'nde kilitlenme, yoğunluk var....Hastalarla salgın nedeniyle yakından ilgilenilmiyor, uzaktan teşhis konuluyor... Müşahade odaları ve hasta odaları bakımsız..
Düşünün ; Temizliğin en had safhada olması gereken mekanlar hastanelerdir, özel ya da kamu... Ancak  hastaneler dahi temizlikten mahrumsa, yeterli temizlik yapılmıyorsa insanlara siz nasıl hergün temizlikten , hijyenden bahsedebilirsiniz....
Bu illet salgını hep birlikte yeneceğiz.... Kesinlikle yeneceğiz... Özellikle temizlik kurallarına uyarak yeneceğiz. Ama önce hastalarımızın canlarını emanet ettiği hastanelerimizden başlayarak. Önce Fatih Devlet Hastanesi'nden başlayarak.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları