Halk Otobüsleri ve Hijyen..!

4 Temmuz 2020 Saat: 17:13
Gül AKDEMİR

Malum , yeni normal hayatın içindeyiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi ; Mesafeli normal hayat. Maskeli normal hayat. Hijyenli normal hayat. Bu üç kural olmazsa olmaz yeni hayatımızda. Özellikle hijyen, yani temizik çok önemli. Hoş maskesiz de olmaz, sosyal mesafesiz de.
Ancak hijyen başlı başına, olmazsa olmaz. Peki toplum olarak ne kadar duyarlıyız. Yoksa süre uzadıkça ipin ucunu kaçırıyor, su mu koyuveriyoruz. ? Hele de bu yaz ayının akıcı sıcaklığında. Temizlik önemli önemli olmasına da , kişisel temizliğin yanısıra toplumsal hijyende önemli. Kitleleri içinde barındıran binalar, havaalanları, camiler, okullar, restoranlar vs. önemli de, peki ya halk otobüsleri önemli değil mi?
Gazetemizde konuyla ilgili bir haber var . '' Ey UKOME 413 Pislik İçinde '' başlıklı haberimizi manşette okuyabilirsiniz. Beylikbağı- Fatih Devlet Hastanesi- Gebze- Otogar ve Mustafapaşa güzergahında çalışan halk otobüslerinin nasıl da pislik içinde, rezil bir şekilde olduğunu anlatıyor haberimiz. 413 hatta sefer yapan halk otobüsleri hiç mi denetlenmiyor?
Yoksa sadece kaç yolcu aldığına, ayaktaki yolcu sayısına , fazla yolcu olup olmadığına mı bakılıyor. Hani nerede hijyen?
UKOME yetkililerine seslenmek istiyorum. Haberde vatandaşlar dertlerini anlattılar , oldukça da haklılar. Hijyen deyince sadece yirmi saniye el yıkamak mı geliyor akıllara.? Nerede toplumsal temizlik.
Peki halk otobüslerinin iç temizliği denetleniyor mu ?
Bu yönde UKOME'nin bir yaptırımı yok mu?
Fotoğraflara baktıkça içim sızladı. Pis, toz, kir almış başını gidiyor. Korona ile savaşırken en büyük silahımız temizlik değilmidir ? O halde halk otobüsleri bu anlamda niçin denetlenmez ki.! Günde binlerce insanın kullandığı halk otobüslerinin temizliği ve denetimi toplumun genel sağlığıyla irintilidir. Bunu unutmamak gerekir.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın iyi şeyler anlatıyor, güzel şeyler konuşuyor. Ancak lafla peynir gemisi yürümüyor.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları