Kadın cinayetleri ve İdam

14 Ekim 2020 Saat: 23:31
Gül AKDEMİR

Adam, tetiğe basıyor karısını öldürüyor, canını alıyor. 20 yaşındaki gencecik beden henüz hayatının baharında gençliğini yaşamadan,  mutluluğu tadamadan beyaz kefene bürünüyor.
Adam, kırk yıllık karısına hiç düşünmeden kezzap serpiyor. Nasıl bir ruh haliyse o, kadın yana yana acı içinde kıvranırken, adam elini kolunu sallayarak yoluna bakıyor.
Adam, pusuya yatmış. Ayrıldığı kadın işinden çıkmış, bir eli küçük çocuğunda , diğer eli market poşetinde. Elleri dolu olan kadına arkadan bıçak saplıyor. Kadın yerde, çocuk şokta, adam her yerde.
Kadına şiddet, kadın cinayetleri, tecavüzler derken idam tekrar ülke gündemimizde.
İdam gelir mi?
TBMM Başkanı Şentop'un bir kez daha gündeme getirdiği idam, TCK'ya girer mi?
Girmeli mi?
İdam olmalı mı ülkemizde?
Olmalı, ama çok zor. Çünkü sadece ülkemiz kriterleri değil, uluslararası hukuki envarterler de önemli. Bu işler artık diplomasi, siyasi meseleler olup çıktı.
Dikkat edin her kadın cinayeti, şiddetinden sonra zanlıların/şüphelilerin/ sanıkların verdiği klişe bir cevap var; Kıskandım, aldatıldım, tahrik oldum, bana ihanet etti, benimleyken başka erkekle oldu, beni kullandı, beni kandırdı vs.
Yani adam demiyor ki '' Ben hastayım.'' Üstelik çogu pişman olmadığını söyleyip '' Hak etti.'' bile diyebiliyor.
Cahil,  namus anlayışından bihaber kepaze adam kendini savunuyor. Biraz tipi düzgünse, takım elbise  giymişse, mahkemede heyet karşısında el pençe duruyorsa, iyi halden yırtıyor. İdam da yok nasılsa, al sana 20 -30 yıl hapis. İnfazı, indirimi, iyi hali, kapalısı açığı yatarı 8 yıl. Bir kadın canı bu kadar mı ucuz, bir insan canı bu kadar mı?
Ülkemizde idam yok. 3 Ağustos 2002 tarihinde TCK'dan çıkarıldı, yürürlükten kaldırıldı. Ondan sonra da idamlık suçlar artmaya başladı. Mesela kadına şiddet, tecavüz, kasten adam öldürme, terör, canice tasarlanmış cinayetler arttı.
Neden, çünkü ülkemizde idam yok.
Şimdi idam tekrar ülke gündemimizde. Bana sorarsanız idam geri gelmesin, idam uygulanmasın. Boşuna ters düşmeyelim avrupa ile. İdama hiç gerek yok.
Kısasa kısas desem yanlış anlaşılır, şeriat kuralları akla gelebilir. O yüzden bunu demiyorum. Ama bir önerim var; Ne kadar tecavüzcü, kadın katili, vatan haini, hastalıklı insan varsa idama gerek yok, ömür boyu ceza verin, istisnasız hiç bir aftan, indirimden , yasa düzenlemesinden yararlanmasınlar. Yaşamlarını cezaevlerinde , hücrelerde, süngerli odalarda idame ettirsinler. Hapishane de  en zor ortamda, küçük bir hücre de çürüsün.
İdam edip kadın katillerini ızdıraptan kurtarmaktansa, yaşatmak ve yaşattıklarını onlara yaşatarak hücrelerde unutmak daha iyi değil mi?

YORUMLAR Tümü (3)

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Kemal Berber15.10.2020 12:58

GÜL HANIM, TOPLUMUN PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ. EKONOMİ ÖNEMLİ. PANDEMİ ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR. İDAM GELMESİN TAMAM O HALDE BU TÜR SUÇLULARA VİRÜS AŞISI YAPILSIN.

burcu tandoğdu15.10.2020 12:48

süper.ama bırakın idam gelsin soysuzlar asılsın. başka türlü kadın cinayetleri ve tecavüzlerin duracğı yok. amerikada bile idam var bizdede olsun

Nevin Koçbahar15.10.2020 12:45

gül hanım elinize sağlık çok anlamlı bir yazı. bu kangren ancak bu kadar güzel anlatılırdı

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları