Madalyonun diğer yüzü

2 Mart 2021 Saat: 16:54
Gül AKDEMİR

Kabine toplantısı sonrası alınan kararları açıklayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'daydı herkesin gözü- kulağı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk durumunu dört farklı renk ile belirtti. Kocaeli ( turuncu ) renkte riskli konumda yer aldı. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 kısıtlaması tüm şehirlerde devam ederken düşük ve orta riskli bölgelerde hafta sonu yasağı kaldırıldı. Kocaeli riskli durumda olduğundan sadece Pazar günü yasak oldu.

Alınan ve açıklanan kararlara sevinenlerimiz vardır.  Kararlara özellikle esnaflarımızın mutlu olduğunu , çocukların bayram ettiğini, garson ve komilerin dünden beklediğini söyleyebilirim. Fakat madalyonun iki yüzüne bakmakta fayda olduğunu da belirtmem gerekiyor. Bende bir an önce ülkemizin  tam açılmaya geçmesini, normal yaşama dönmesini, bütün dükkanların faaliyette  olmasını, her bir esnafın yüzünün gülmesini istiyorum. Ülkemizin ekonomik kalkınması bu yoldan geçiyor, buna rağmen madalyonun  diğer  yüzü beni  endişelendiriyor.

Elbette bende kafe ve restaurantların tam kapasite çalışmasını, o işletmelerin canlı olmasını istiyorum, hatta dış görevdeyken araba içinde paket servis gelen yemeklerin zorluğunu  yaşayan gazeteci olarak,  masalarda oturup keyfimce ağzımın lezzetince yemek yemek istiyorum.

Ayrıca; siftah yapamadan mekan kapatan, kirasını veremediği için icralık olan, vergisine kat be kat faiz binen, aldığı krediyi nasıl ödeyeceğini düşünen esnaflarımızın varlığı beni de çok üzüyor.

Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen , yeni normal yaşama geçişe yönelik kararların halen ve ısrarla zamansız olduğunu düşündüğümü de söylemeliyim.  Çünkü henüz yüksek riskli bölge statüsünü yaşayan Kocaeli'mizde, Gebze'miz de  buna pek de hazır olmadığımız düşünüyorum. Sadece  az daha sabır gerekiyordu.

 Yasaklar bitsin istiyoruz normal yaşama dönmek istiyoruz ama virüs yok derecesine indiğinde ve ya bitttiğin de yasakların kaldırılması gerektiği düşüncesindeyim. Herkes bıkmış durumda çıkıp sahile gidelim diyenler olacak, kafelere, gezmelere bir sürü kalabalık.. yeterince kalabalık olur olmasına da acaba yeteri kadar mesafeli ve tedbirli olunur mu tartışılır..

 Bir de Cumartesi herkes sokağa dökülecek Pazar günü evlerde olsak ne işe yarayacak?

İlimiz ve ilçelerimiz haritanın turuncu renkli yüksek riskli bölgesinde yer alırken  hafta sonu manzaralarını şimdiden hayal edebiliyorum ve virüsün tekrardan artacağını da..

O yüzden madalyonun bu yüzü bana sıkıntılı geldi. Keşke Mart'ı  kesintisiz devirebilseydik.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları