GÜLMESiNi BiLMEYEN,DÜKKAN AÇMASIN

25 Kasım 2017 Saat: 12:38
GÜLMESiNi BiLMEYEN,DÜKKAN AÇMASIN
El attığı her işte başarılı oldu.. Bir koltukta değil üç karpuz , çok daha fazlasının olabileceğinin örneği GÖKHAN ALTINTAŞ, başarılılarının sırrını Gölge Dergi’ye anlattı:

GÜLMESiNi BiLMEYEN,DÜKKAN AÇMASIN

Tabii bizim Karadenizli olmamız dolayısıyla bir girişimci ruhumuz var. Lastik olarak 3 tane şubemiz var. Lastik denildiğince bütün araç lastiklerinin hepsi, iş makinaları lastikleri, ticari lastikler, binek oto lastikleri hepsinin satışını gerçekleştiriyoruz.

Sonuçta pazarda zaten lideriz. Her geçen gün daha da iyiye gidiyoruz. Bizi diğer lastik markaları takip eder. Güçlü bir bayi teşkilatımız var. Hem güçlü bir yönetimimiz var.

İnanın kış lastiği hayat kurtarıyor. Malınızı kurtarıyor. Bugün sigorta şirketleri bile kaza yaptığınız zaman kış lastiği var mı diye bakıyor. Zorunlu olup olmaması bana göre önemli değil. Hayatınızı kurtarması önemli. Ben yaklaşık 5 senedir kullanıyorum kış lastiğini, inanılmaz rahat ediyorum.

Ben Gökhan Altıntaş olarak hep yeniliklere, farklılıklara önem verdim. Gerek ticari grupta gerek binek grupta Gebze’de olmayanlara yaptım. Örnek veriyorum. Aracınız iş makinası kullanan firma, iş makinaları gelmedi kendilerine yerinde hizmet sağlıyoruz. Ticari gruplara yerinde hizmet sağlıyoruz.

Çok ciddi yatırım yapan arkadaşlarımız oldu. Ve sonu hüsran oldu. Dediğim gibi bu işler kolay değil. İnsanlara eğilmesini bileceksin güleceksin hoşgörülü olacaksın  kibirlenmeyeceksin .

Trabzon Sporun yönetimine girelim, delege yapalım demedik. İnsanlara yardımcı olalım. Taraftarlarımıza yardımcı olalım. Türkiye’nin diğer illerinde ki taraftarlarımıza yardımcı olalım. Yeni yetişen taraftarlara Trabzon Spor aşkını aşılayalım. Düşüncesiyle bunlara giriştik.

Biz ilk sosyal güvenlik projesini Trabzon Maçka da yaptık.  Doğu Beyazıt’ta yaptık. Trabzon çaykara’da yaptık. En son Kars Sarıkamış’ta yaptık. Bu dediğim yerlerde öğrencileri okulda giydirdik. Eşofman, bot, mont yardımı yaptık.

Özellikle son 5 yıldır ciddi anlamda ülkede dünya da çok ciddi değişimler oluyor. Suudi Arabistan’ın durumu ortada, yetişemiyoruz olanlara. Tabii Türkiye’ye dışarıdan ülkemize oynanan oyunlar belli. Son 2 yılda ciddi sıkıntılar yaşadı ülkemiz.

Dubai bu dünyaya ait bir şey değil. Bir dünya var birde Dubai var. Gideceksin oradan alacaksın. Gebze’ye, Kocaeli’ne ne katabilirim. Türkiye’ye ne katabilirim. Bakman gerekiyor. Bunlara dikkat etmen gerekiyor. Sonuçta gideceksin, göreceksin, alacaksın, uygulayacaksın.

Bu yaptığınız iştede böyle herzaman kendi işini geliştireceksin .

 

 

 

Fotoğraflar : Dilek ARMAN

Çok başarılı, çok çalışan ve birden fazla işle iştigal eden  insanlar için  hani denilir ya . ‘’Bir koltukta üç karpuz taşıyor.’’ .  Bu tanımlama  bazen , bazı insanlara az bile gelebiliyor.  Bir koltukta üç değil, beş, hatta yedi karpuz taşıyanlardan biri o.

Bir yanı siyasetçi, diğer yanı spor adamı, öteki yanı ticaret erbabı.. Biz diyelim üç karpuz taşıyor bir koltukta, siz deyin on üç.. Neresinden bakarsanız bakın el attığı her işte başarılı olmuş, her geçen gün de başarı grafiğini artırmış bir isim o. Ve Gebzelilerin çok yakından tanıdıkları bir isim.  Genç yaşına rağmen Dünya’da neredeyse gitmediği, görmediği ülke de kalmamış.Evet, evet Gökhan Altıntaş’tan bahsediyoruz….

Bölgemizde lastik denilince ilk akla gelen  firmanın sahibi… Fırtına Trabzon Taraftarlar Derneği denilince yine o akla geliyor.  Siyasette de aktif, AK  Parti Gebze ilçe yöneticisi.  Değirmen Cafe Restaurant’la gıda sektöründe de  var olan yine o . Tüm bunlarla birlikte yorulmanın, durmak-dinlenmenin  ne olduğunu bilmeden çalışan, çalışan ev yine çalışan, o.

Sivil Toplum Kuruluşlarındaki görevleri ise yaşam felsefesi. Gebze Ticaret Odası meclis üyesi enerji verimliliği derneği yönetim kurulu üyesi  müsiad üyesi trobzonlu iş adamları  ve bür.der. üyesi   Daha bitmedi aslında ama, biz yazmaktan yorulduk.  Sosyal sorumluluk projeleriyle de  Türkiye’de el uzat biri O.

Aslında Gökhan Altıntaş’ın her işi, her bir görevi  başlı başına bir röportaj konusu.  Biz kestirmeden gittik, hepsini bir araya topladık, sorduk , bilmediklerimizi öğrendik.  O’nun  çok mutlu evliliğini de konuştuk, ticaret ve siyaset  yaşamını da. Başarılarının sırlarını da öğrendik, geleceğe dönük planlamasını da. Bir çok genç girişimciye kılavuz olacak düşüncelerini yansıtalım istedik.

Babası Davut Altıntaş’ın yönetim kurulu başkanı olduğu Altınlas Gurubun  başındaki Gökhan Altıntaş, kardeşleri Hakan Altıntaş ve Bedirhan Altıntaş’la beraber yönetiyor.  Ve özellikle lastik sektörün bölgeye fark yaratmanın mutluluğunu yaşıyor.

Evet dedik ya ‘’Gökhan Altıntaş’ı tanımayan, bilmeyen yok.’’ diye.. Buna rağmen istedik ki, o’nun son ticari faaliyetlerini  , siyasi değerlendirmelerini bir kez daha öğrenelim.  Özellikle kış mevsiminin başlamasıyla da  sürücülere  lastik konusunda önerilerini almak istedik. Ortaya keyifle okuyacağınız bir söyleşi çıktı. Biz röportaj yaparken epeyce keyiflendik yeni bilgiler edindik, umarız sizde aynı keyfi alırsınız. Buyurun bakalım.

GÖLGE:  Gerçi sizi tanımayan yok ama, yeni okurlarımız için bir kez daha soralım, Gökhan Altıntaş kimdir?

Gökhan Altıntaş: 1977 İstanbul doğumluyum. Aslen Trabzon Maçkalıyım. Gebze’de büyüdüm. Üniversite eğitimini Doğu Akdeniz Üniversitesi İngilizce İşletme olarak bitirdim. Hala Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi Gebze Teknik Üniversitesi Yüksek Lisans okuyorum. Nasipse bu sene mezun oluyorum. Evliyim. 6 yaşında bir kız çocuğum var.

GÖLGE:  Birçok iş alanında bugüne kadar faaliyette bulundunuz.

Gökhan Altıntaş: Şimdi biz ticaret olarak 2002’den bugüne aktif olarak lastik ticaretiyle uğraşıyorum. Babam keza oda 1994’lü yıllardan bugüne lastik ticaretiyle uğraşıyor. Tabii bizim Karadenizli olmamız dolayısıyla bir girişimci ruhumuz var. Lastik olarak 3 tane şubemiz var. Lastik denildiğince bütün araç lastiklerinin hepsi, iş makinaları lastikleri, ticari lastikler, binek oto lastikleri hepsinin satışını gerçekleştiriyoruz. Birde İzmit’te bu lastiklerin kaplanıp tekrar kullanılabilen bir fabrikamız var. Oda Türkiye’nin en modern fabrikalarından biridir.

GÖLGE: Toplam personel sayısı nedir?

Gökhan Altıntaş: Sadece lastik bölümünde yaklaşık olarak 25 kişiyle çalışıyoruz. Birde ana işimiz dışında yine hizmet sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Değirmen Cafe Restoran işletiyorum. Orada da yaklaşık 20 kişi çalıyor. Kaplama tesisinde de yaklaşık 15 kişi var. Ana işimiz lastikte toplam 40 kişi personel var. Baktığımız zaman sektör çok kolay bir sektör değil. Çünkü rakiplerimiz var. Müşteriler zorlu.

GÖLGE: Fiyatta rekabetin etkisi var mı?

Gökhan Altıntaş: Muhakkak oluyor. Ama bizim ürünümüz Türkiye’de  pazar payının  1 ve 2 numarasını oluşturuyor.  1 numarası Lassa,  2 numarası Briston olarak gelir. Sonuçta pazarda zaten lideriz. Lastik kullanıcılarına fark yaratıyoruz daima . Güçlü bir bayi teşkilatımız var. Hem güçlü bir yönetimimiz var.

GÖLGE: Kış sezonuna giriyoruz. Tüketiciye, vatandaşa önerileriniz nelerdir?

Gökhan Altıntaş: Kış lastiği aslında bu sene binek otolarda gerekli zorunlu hale gelmedi. Düşününki bir aracınız var. Nereden baksanız değeri yüzbin tl den başlıyor. Hala yaz lastiği kullananların kahır ekseriyeti ya çok fazla bilinçli değil.  Ama inanın kış lastiği hayat kurtarıyor. Malınızı kurtarıyor. Bugün sigorta şirketleri bile kaza yaptığınız zaman kış lastiği var mı diye bakıyor. Zorunlu olup olmaması bana göre önemli değil. Hayatınızı kurtarması önemli. Ben yaklaşık 5 senedir kullanıyorum kış lastiğini, inanılmaz rahat ediyorum. Eskiden zincir kullanılırdı bizde satardık. Artık kış lastiği kullanılıyor. Çünkü tüketici bilinçleniyor yavaş yavaş. Tahminimce 1-2 sene sonra herkes kullanmaya başlayacaktır.

GÖLGE: Kış lastiğini alırken vatandaş neye dikkat etmelidir?

Gökhan Altıntaş: Kış lastiğini Kasımın sonları gibi takmalı ve Nisanın başı gibi çıkartması gerekiyor. Yetkili bayilerden alması gerekiyor. Günümüzde en büyük sıkıntı bilinçsiz tüketicidir. En çok karşılaştığımız problem, lastik yeni olsun istiyorlar. Lastik bir meyve değildir. 3 aylık, 4 aylık, 5 aylık lastik bulunsun. Lastiğin raf ömrü vardır. Ömrü ise 10 yıldır. Uygun yerlerde saklanma koşulu ile. Bizde eski ürün olmaz. Her sene sattığın lastiğin ne kadarsa önümüzdeki yılda o kadar lastik %10 %20 pazarın büyüdüğü göz önüne arak alıyorsun ve satıyorsun. Sektör sürekli değişiyor. Ben Gökhan Altıntaş olarak hep yeniliklere, farklılıklara önem verdim. Gerek ticari grupta gerek binek grupta Gebze’de olmayanlara yaptım. Örnek veriyorum. Aracınız iş makinası kullanan firma, iş makinaları gelmedi kendilerine yerinde hizmet sağlıyoruz. Ticari gruplara yerinde hizmet sağlıyoruz. Devamlı ekibimiz var. 2 tane arkadaşımız devamlı piyasa da filolara hizmet veriyor. Filoların fotoğrafını çeker, lastiklerinin ömrünü tamamlamak üzere bunları kaplama yaptırmamız gerekir diye, bizim güçlü filo yönetim sistemimiz var.

 GÖLGE: Normal lastik satan firmalar, tabelasını asıyor, dükkânını açıyor.

Gökhan Altıntaş  işinizde Farklılık yaratmanız gerekiyor.  eğer, müşterilerinize farklılık yaratabiliyorsanız Fiyatta her zaman daha ucuzunu bulabilir müşteri.  Ama ben müşterinin filosuna katma değer sağlayabiliyorsam, lastik ömrünü tamamlamış lastikleri zamanında müdahale edip, çöpe gitmesini engelleyebiliyorsam, kaplama yaptırabiliyorsam ön düzen ayarlarına bakıp bunda sıkıntı var deyip tespit ediyorsam müşteri bundan memnun olur. Eğer ben müşterime katma değer sağlayamıyorsam orada 2 kere 3 kere yer alabilirim. Devamını sağlayamam. İşte benim devamlı çalıştığım filolarım var. Benim ağırlıklı büyük filolardan bahsedersek 100’e yakın filom var. Ben Trabzon’da, Giresun’da, Ordu’da, Samsun’da, Antep’te ve Hatay’da olan filolarım da var. Yakında olan Çanakkale’de görüşeceğim bir filom var. Bahsettiğim filoların en az her birbirinin 50 aracı var. 100 tane aracı olan var. Herkes filosunun, lastik maliyetinin, totalde verdiği paranın aşağı düşmesini istiyor. Çünkü sadece lastiği gönder tak gerisini düşünmeyelim demiyoruz. Büyük filolara 3 ayda bir sunum yaparız. Filolar nereden nereye geldi? Ne oldu? Sizin kaç lastiğinizi kurtardık? Özel çözümler uygularız. Ben mobil araçlarımla gider, filoya ön düzen ayarını yaparım. Yerinde filonun kendisinde rota ayarını yaparım. Aracın fotoğrafını çekeriz. Filoyu daha nasıl iyi hale getiririz. Sonuçta bu iler kolay değil. Herkes lastik satıyor. Ben kendim eğer bir katma değer sağlayamıyorsam filoya orada çok fazla var olamam.

GÖLGE: Lastikte 1 numarayım diyebiliyor musunuz?

Gökhan Altıntaş : 1 numara olmamıza müşterilerimiz karar verir .

Her geçen gün kendimizi geliştirmek adına çok çalışıyoruz 

GÖLGE: Lastik sektörünün dışında başka sektöre de yatırımınız var. Gıda sektörü nasıl doğdu?

Gökhan Altıntaş: Gıda sektörünü biliyorsunuz. Aslında bakarsanız birçok iş adamının hep hayalidir. Bir restoranım, cafem olsun.  Ama tabi bu cafe işleri de hakikaten kolay işler değil. Yönetmesi zor. Müşteri beklentileri her zaman değişiyor. Orada fa rekabet var. Ne kadar iyi yaparsan yap. Ne kadar lüx yaparsan yap. Hizmet eden kişinin en ufak hatası sana sıkıntı yaratabiliyor. Ki bunları çok gördük. Çok ciddi yatırım yapan arkadaşlarımız oldu. Ve sonu hüsran oldu. Dediğim gibi bu işler kolay değil. İnsanlara eğilmesini bileceksin. Gülmesini bileceksin. ‘’Yürümesini bilmeyen dükkânını açmasın’’ diye bir söz vardır.

GÖLGE: Bir de Başkan kimliğiniz var. Bu başkanlık kimliği Fırtına Trabzon Taraftarlar Derneği ile mi başladı?

Gökhan Altıntaş: Ben 2002’den buyana birçok sivil toplum kuruluşunda yer aldım. Hayatım bordo mavi En son 2. Dönemim olan Fırtına Trabzon Taraftarlar Derneği Başkanlığını yapıyorum. Derneğimiz iddia ediyorum ki Trabzon sporun en elit derneğidir. Hem en fazla sosyal projeler üreten derneğidir ki bunu şimdiki Başkanımız Muharrem Ustada çok destekler. Ağrı Doğubeyazıt, Trabzon maçka, Kars sarıkamış,Trabzon çaykara’daki 4 okula ciddi kıyafet yardımında bulunduk  hersene yurdumuzun iki bölgesine  geleceğimiz olan çocuklarımıza hediyeler götürüyoruz .

 GÖLGE: Birçok büyük kulüplerin yerelde sizin taraftarlar derneği gibi derneği yok. Sizin derneğinizin olmasının sebebi nedir?

Gökhan Altıntaş:  Bir kere biz Trabzonluyuz. Trabzonlular Trabzon Sporu Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı, Fenerbahçe’yi tuttuğu gibi tutmazlar. Öbür takımın taraftarları gibi olmaz. Trabzon Sporu sahiplenirler. Bizim en büyük özelliğimiz budur. Kurulmasının amacı bölgemizde ki Trabzon Sporlulara Trabzon Sporla bir köprü olabilmek. Trabzon Sporda ki kötü gidişata zaman zaman yardımcı olabilmek. Esas amacı sosyal projelerde bizim derneğimiz 2 dönemdir çok önem veriyor. Hiçbir zaman Trabzon Sporun yönetimine girelim, delege yapalım demedik. İnsanlara yardımcı olalım. Taraftarlarımıza yardımcı olalım. Türkiye’nin diğer illerinde ki taraftarlarımıza yardımcı olalım. Yeni yetişen taraftarlara Trabzon Spor aşkını aşılayalım. Düşüncesiyle bunlara giriştik.

GÖLGE: Sizin dernek ile Trabzonlular Derneği’nin örtüştüğü ya da kesiştiği noktalar oluyor mu?

Gökhan Altıntaş:  Bir kere Trabzon Spor daha üsttür. Dolayısıyla Trabzon Spor daha önemlidir. İki dernek arası örtüşmede var. Gayet güzel anlaşıyoruz. Güzel şeyler yapıyoruz.

 GÖLGE:  Derneğin kaç üyesi var?

 Gökhan Altıntaş:  Bizim derneğimizin yaklaşık 500 üyesi var. Yaklaşık 250 delegemiz var. Trabzon Sporsa direk oy kullanabilen. Biliyorsunuz şimdi ki başkan 13 oy ile kazandı. Bu çok önemlidir. Bizim derneğimizin oldukça etkisi oldu. Diğer Başkanın kazanamamasının da etkisi oldu.

GÖLGE: Dernek olarak sosyal sorumluluk projeleri de yapıyorsunuz. Biraz bahsedebilir misiniz?

Gökhan Altıntaş: Biz ilk sosyal güvenlik projesini Trabzon Maçka da yaptık.  Doğu Beyazıt’ta yaptık. Trabzon çaykara’da  yaptık. En son Kars Sarıkamış’ta yaptık. Bu dediğim yerlerde öğrencileri okulda giydirdik. Eşofman, bot, mont yardımı yaptık. Bunu şu şekilde yapıyoruz. Oranın okuluyla bağlantıya geçiyoruz. Çocukların ayakkabı ve beden numaralarını alıyoruz. Ona göre hazırlıyoruz. Hediye paketi yapıyoruz. Gönderip sonrasında kendimiz gidiyoruz. Bu bağlamda ben bu projelerimize destek veren Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’e şükranlarımı sunuyorum. Bütün projelerimizde oldu. Geldi, katıldı. Şimdi önümüzde ki aylarda bir ve iki ay sonra Trabzon’da iki bölgede Araklı ve Köprübaşı’nda bir okula aynı şekilde yardım edeceğiz. Kendimiz araştırıp buluyoruz. Ben bir sene kendi bölgemize, bir sene yurdumuzun diğer illerinde bir bölgeye gidiyorum. Trabzon’dan sonra ya Urfa’ya ya Mardin’e gitme planımız var . Sırada iki okul var. Muhtemelen bu projenin maddi değeri 40 bin TL olacak. Projeyi gerçekleştirirken her şeyin iyi olmasından yanayız. Biz bu okullara girdiğimiz zaman öğrencilerin sırtlarında montları olmadığını, okula terlikle gidenlerini gördük. Projenin onları mutlu olması ve bu sevinçlerini görmek inanılmaz bir duygu.

GÖLGE: Sizin başka STK’larla da ilişkiniz var. Onlar nelerdir?

Gökhan Altıntaş:  Sivil toplum kuruluşlarında biz Türksiad’ın şimdi ki adıyla Türk Kobi Sanayi İş Adamları Derneği kurucusuyum. Önce bizim zamanımızda Karadeniz Sanayici İş Adamları Derneğiydi.Trbzonlu iş adamları ve bürokratlar  derneği üyesi müsiad üyesi . Ticaret Odası Meclis üyesiyim. AK Parti Gebze İlçe Yöneticisiyim.

 GÖLGE: AK Pati İlçe Yöneticisisiniz. Şuan yeni bir süreç var. Orada ki durduğunuz nokta nedir?

Gökhan Altıntaş: Şuan durduğumuz nokta, şimdi ki Başkanımız Hasan Soba’nın yanında yer aldık. Önümüzde ki dönem siyasete ara vermeyi planlıyorum. Dinlenmeyi planlıyorum. ‘’Sen bıraktığın zaman yerine gelecek olan arkadaşımız senin yerini doldurabilecek mi?’’ diye soruyorlar. Bende dolduracağını söylüyorum.  Yerimize gelecek arkadaşlar en iyisini yapacaklardır .Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

GÖLGE: Genel siyaset hakkında ki düşünceniz nedir? Türkiye nereye gidiyor?

Gökhan Altıntaş: Genel siyaset hakkında hızlı değişimler oluyor. Özellikle son 5 yıldır ciddi anlamda ülkede dünya da çok ciddi değişimler oluyor Suudi Arabistan’ın durumu ortada, yetişemiyoruz olanlara. Tabii Türkiye’ye dışarıdan ülkemize oynanan oyunlar belli. Son 2 yılda ciddi sıkıntılar yaşadı ülkemiz. Allah’tan ki başımızda bizi yöneten lider onların üstesinden gelmesini bildi. Başka lider olmuş olsaydı. Şuan da çok kötü durumdaydık.

GÖLGE: Siz Avrupa, dünyanın birçok ülkesini, Arap ülkelerini görmüş insansınız. Muhtemelen en çok Dubai hoşunuza gitmiştir. Ama oradan bakınca nasıl bir Türkiye görünüyor?

Gökhan Altıntaş: Eskiden yurtdışına gittiğiniz zaman Türkiye’yi bilmeyen ülkeler vardı. Ben her sene hemen hemen 2 3 kere yurtdışına giderim. Oradan gördüğüm şudur. Artık Türkiye tanınıyor. Biliniyor. Ve takdir ediliyor. Etmeyen ülkeler de var. Özellikle son dönemlerde Avrupa Ülkeleri takdir etmiyor tabi. Ama ülkemiz Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, son 5 yılda çok ciddi hamleler yapamadı. Dubai örneği verdiniz. Her zaman örnek veriyorum. Bazen tepki de görüyorum ama oraya gideceksiniz.

Gidip Dubai’den ülkene ne alabilirsin ona bakman gerekiyor. Çünkü Dubai bu dünyaya ait bir yer değil. Bir dünya var birde Dubai var. Gideceksin oradan alacaksın. Gebze’ye, Kocaeli’ne ne katabilirim. Türkiye’ye ne katabilirim. Bakman gerekiyor. Bunlara dikkat etmen gerekiyor. Sonuçta gideceksin, göreceksin, alacaksın, uygulayacaksın. Mesela dikkatimi en çok çeken şudur. İstanbul’da her yerde yüksek binalar var. Ama Dubai’de böyle değil. Belirli bölgeler çok yüksek binalar yapıyorlar. Belirli bölgeler iki katlı binalar yapıyorlar. Şehir böyle olmalıdır. Sen orada 50 kat yap. Yanına 3 kat ver. Öbür tarafa devam et 20 kat bir daha ver. Her büyük kentte eski şehir vardır. Bana İstanbul’un eski şehrini gösterebilir misiniz? Gösteremezsiniz. Cumhurbaşkanımız da onu söyledi zaten. Belgrad’a gitsen bir eski Belgrad birde yeni Belgrad vardır. Dubai’ye gitsen eski ve yeni Dubai vardır. Sonuçta şehirleşmede maalesef çok ileriye gidemedik.

GÖLGE: 2019 seçimle alakalı ne düşünüyorsunuz?

Gökhan Altıntaş: cumhurbaşkanımız her şeyin daha iyisini biliyor. Ama teşkilatlara bana göre çok büyük yük düşüyor. Çok büyük çalışma gerektiriyor. Şuana kadar yaşanan seçimlerin en zoru olacak. Çünkü daha önceki seçimler bu kadar zorlu geçmemişti. Ama çok büyük sıkıntılar yaşayacağımızı da düşünmüyorum. Tayyip Erdoğan her şeyin üstesinden geldiği gibi bununda üstesinden gelecektir.

GÖLGE: Yerel yönetimin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gökhan Altıntaş: Yerel yönetimler başarılı. Adnan Köşker gayet güzel çalışıyor. Her zaman halkın içinde halkın yanında  Ama elinden geldiği kadar Gebze’mize güzel hizmetler vermeye çalışıyor. Önümüzde ki süreçte de daha iyisini yapacağına eminim.

GÖLGE: Eşinizle nasıl tanıştınız?

Gökhan Altıntaş: Arkadaş ortamında tanıştık. Yaklaşık 10 yıldan beri evliyiz. 3-4 senelik flört sürecimiz oldu. 3 Kasımda 10 yıl oldu. Allah mutluluğumuzu bozmasın.

GÖLGE: Gökhan Altıntaş evde nasıl bir babadır? Nasıl bir ev reisidir? Mutfağa girer misiniz?

Gökhan Altıntaş: Mutfakla çok aram olmaz. Çoğu zaman eve geç gittim için fırsatımda olmaz her başarılı erkeğin arkasında bir güç vardır  en önemli güç ise eşidir.Eşimin desteğini hep hissettim  Eve geç gittiğim için kızıma karşı onunla yeterince zaman geçiremediğim ilgilenemediğim için  duruma üzülüyorum. Artık daha duyarlı olmaya çalışıyorum. Daha erken gitmeye çalışıyorum. Daha fazla vakit geçirmeye çalışıyorum. Kız çocuğu babası olmak da yarı bir şey. 2 çocuğum olsa yine kız olsun isterim.

GÖLGE: Cam film yasağına kamuoyundan büyük bir tepki var. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Gökhan Altıntaş: Ben dün akşam BİMER’e yazı yazdım. Şikâyetim de bulundum. Bilim, sanayi, Teknoloji Bakanlığı her şey bitti. Bütün problemleri çözdük. Sıra cam filmine geldi. Bana göre bu 4K illerde ilçelerde partiye yapılmış bir sabotajdır. Başka açıklaması kesinlikle yok. Yaparsın Gebze’de ya da Kocaeli’nde bir merkez, dersinki burası sorumludur. Getirirsin bir standart. Bunun üstü olmayacaktır dersin. Yaparsın çalışmanı. Senin vatandaşın cam filmiyle ne işin var? Zaten bu yüzden ileri gidemiyoruz. Millet nelerle uğraşıyor. Biz nelerle uğraşıyoruz.

GÖLGE: Siyaset, ticaret, STK’lar, toplumda bilinen sevgi, saygı bir Gökhan Altıntaş’ın hayattan beklentisi nedir? Hedefi nedir?

Gökhan Altıntaş: Ben insan ömrünün çok kısa olduğunu düşünen bir kişiyim. Zaman özellikle bizim yaşadığımız bölgede çok hızlı akıyor. Ve aylar, yıllar bitiyor. Önümde benim 10 yıl var. Bir 10 yıl daha var gücümle çalışmayı planlıyorum. 50 yaşımdan sonrada artık belirli bir geri çekilme pozisyonuna girip dinleneceğim. Çünkü ben babamın yaptığını yapmayacağım. Allah uzun ömür versin babam şuan 60 yaşında. Tabi artık eskisi gibi hızlı değil ama ben 50 yaşımda kendime ayrı bir hayat kurmayı planlıyorum. Çünkü 50 yaşından sonra takdir edersiniz ki önünüzde 20 tane yaz tatili var yani. Ben böyle bakıyorum hayata. Etrafımdakiler bana çok gezdiğimi söyler. Aslında ben çok fazla gezmiyorum. Hayattan zevk alacaksın. Hayatı çalışma üzerine kurmayacaksın. Ben çok çalışırım evet ama tatilimi de yaparım. Hayatı hep biriktirme üzerine kurmuyorum ben. Ama hayatı şöyle kurguluyorum. Çevreme ülkeme faydalı işler yapmak isterim. 3 tane iş yerimiz var bizim. 2019 yılında bir tane daha açma planım var. Aynı sektörde katı kadar daha büyük bir yer açmayı düşünüyorum.

GÖLGE: Okurlara dergimiz aracılığıyla söylemek istediğiniz bir şey var mı? Dergimizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

 Gökhan Altıntaş: Gölge Dergi’yi başarılı buluyorum. Bölgemizde ki ciddi bir açığı kapattığını düşünüyorum. İnsanların da bölgede neler oluyor sorusunun cevabını dergide buluyorlar. Sosyal medyadan öğreniyorlar. Bende bu bağlamda Gölge Dergi’nin yönetimini tebrik ediyorum. Önümüzde ki sayıların daha artarak sayfasının devamını diliyorum. Başarılar diliyorum. Bölgemizde de bir kere insanlarımızın en iyisini hak ettiğini düşünüyorum. Ülkemize karşı oynanan oyunların son bulmasını istiyorum. Çoluğumuza çocuğumuza daha güzel bir Türkiye bırakmayı diliyorum.