Karamürsel Köprülü Kavşağı’nın prefabrik kiriş montajı yapılıyor

3 Mart 2021 Saat: 11:54
Karamürsel Köprülü Kavşağı’nın prefabrik kiriş montajı yapılıyor
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nda 348 adet ön gerilmeli prefabrik kirişle tünelin üstü kapatılmaya başlandı

D-130 Karayolu’nun Karamürsel geçişine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nda 348 adet ön gerilmeli prefabrik kirişle tünelin üstü kapatılmaya başlandı. Prefabrik kiriş montajlarının tamamlanması sonrasında beton tabliye betonu dökülerek tünelin üstü kapatılacak. Radye temel, yan perde betonu ve su yalıtımı için tünel içi yalıtım malzemesi döşenmeye ise devam ediyor.

 

19 METRE GENİŞLİKTE 296 METRE KAPALI KESİT

Kocaeli’nin Seka Tüneli’nden sonraki en uzun tüneli olma özelliğine sahip Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı, 19 metre genişliğinde 296 metre kapalı kesite sahip. Prefabrik kiriş montajlarının başladığı Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı tünel yapımı için gerçekleştirilen kazı çalışmalarında, 100 bin metreküp yaklaşık 10 bin kamyon hafriyat çıkarıldı.

 

348 ADET PREFABRİK KİRİŞ MONTE EDİLECEK

Şehirlerarası yolcu ve lojistik taşımacılığın önemli güzergâhlarından biri olan Karamürsel’de kent içi trafiğin yanı sıra şehirlerarası ulaşım da rahatlamış olacak. Büyükşehir Belediyesi dev projeyi bölgeye kazandırmak için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nda 803 adet fore kazık çakıldı. 19 metre genişliğinde 296 metre kapalı kesite sahip tünelin 348 adet ön gerilmeli prefabrik kirişle üstü kapatılmaya başlandı.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız