Kaymakam Güler, beş yılını değerlendirdi

28 Haziran 2022 Saat: 14:38
Kaymakam Güler, beş yılını değerlendirdi
Gebze'de beş yıllık görev süresi dolan Kaymakam Mustafa Güler, ''Gebze'yi özleyeceğim. Güzel dostluklar kurduk. Ülkemizin her bir yöresi, toprağı bizim ama Gebze'nin bende ayrı bir yeri var.'' dedi.

PANDEMİDE BAŞARILI OLDUK
Kaymakam Güler , bu sabah Gebze basınıyla kahvaltıda buluştu. İlçede göreve başladığı günden bu yana yaptığı çalışmaları anlatan Kaymakam Mustafa Güler, özellikle pandemi dönemi yoğun mesai harcadıklarını , ilçe sağlık müdürlüğünün bu yönde büyük başarıları olduğunu söyledi.
GEBZE'DE GÜZEL DOSTLUKLAR KURDUM
Beraberinde kaymakamlık birim müdürleriyle basının karşısına geçen Güler, beş yılda yaptığı çalışmaları anlattı. Gölge Medya Genel Yayın Yönetmeni Ercan Sarıçam'ın, '' Bugüne kadar görev yaptığınız yerlerle Gebze'yi kıyaslarsanız sizde en çok neresi iz bıraktı, Gebze'yi özler misiniz '' şeklindeki sorusuna duygulu cevap veren Güler, '' Benim için ülkemizin her bir yeri aynı. Her yer taş toprak. Ama kazandığımız dostluklar önemli. Gebze'de güzel dostlar edindim. Üsküdar'da çok yoğun tempo vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın (o dönem başbakan) orada ikamet etmesi, bir başbakan, bakanın orada olması tabi yoğunluk oluşturuyordu. Gebze'ye gelip giderim, burada ki dostlar da yeni görev yerimize gelip giderler.'' şeklinde cevap verdi.
30 YILDIR ARANAN ŞAHISLARI YAKALADIK
Gebze'de asayişin başarılı olduğuna , suç oranının yüzde seksen azaldığına dikkat çeken Kaymakam Mustafa Güler, ''Emniyet müdürlüğümüz başarıldır. Ekiplerimiz çalışıyor. Bunda sıksık yapılan uygulamaların etkisi var. 20-30 yıldır aranan şahısları yakaladık. Araç ve persosnel sayımızı artırdık. Özellikle bekçilerimizin kullandıkları teknolojiyle çalışma alanlarını rahatlattık.'' dedi.
GÖREVİMİ SEVİYORUM, DEVAM EDECEĞİM
Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, ilçede beş yıllık görev süresinin dolduğunu, emeklilik hakkı bulunduğunu , ancak görevini sevdiği için bir süre daha görev yapmak istediğini anlatırken de, '' Kararname henüz açıklanmadı. Yeni görev yerimle ilgili çıkan haberler, sosyal medya da yazılanlar doğru değil, net değil. Ben de bilmiyorum. Kararnamemiz açıklandığında göreceğiz. '' şeklide konuştu.
Gebze'de bulunduğu sürede özellikle nufüs müdürlüğü ve tapu müdürlüğüne yapılan iyleştirmelere vurgu yapan Kaymakam Güler, her iki kurumunda bugün fiziki olarak örnek duruma geldiklerine dikkat çekti. İlçe sağlık müdürlüğü, müftülük, milli eğitim müdürlüğü, emniyet ve jandarma hizmetlerine tek tek değinen Güler, bu birimlerin Gebze'ye kazandırdığı hizmetleri açıklarken de her bir birimin başarılarını anlattı.
14 BİN DOLAYINDA MÜLTECİ VAR
Kaymakam Güler, basın toplantısında Gebze'deki göçmen konusu hakkında da bilgiler verdi. Gebze'de düzensiz göçmenlere geçit vermediklerini antırkeni jandarma ve polisin sorumluluk bölgesinde yakalanan düzensiz göçmenlerin işleme tabi tutulduklarını ve gönderildikerini dile getirdi. Mustafa Güler , Gebze'de 14 bin dolayında mülteci olduğunu açklarken de, '' Vakıf olarak kriterlere uyan 20 aileye nakdi setek yaptık, bu rakam 18 bin liradır. Dünya Bankasından gelen bir fon var, bu da ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Şartları uyan Suriyelilere 120-150 lira yardım yaptık. '' dedi.
Basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen Güler, uzun uzun açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Güler, ''Gebze'yi özlerim tabi, güzel dostluklar kurduk, güzel çalışmalar yaptık.'' sözleriyle toplantıya katılanlara teşekkür etti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız