Kocaeli küresel ölçekte daha yukarılara çıkacak

17 Ekim 2019 Saat: 12:04
Kocaeli küresel ölçekte daha yukarılara çıkacak
Başkan Büyükakın, “Vatandaşlarımızın memnuniyetini ve mutluluğunu sağlama konusunda büyük adımlar atıyoruz” dedi.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürü Fırat Sungur ve beraberindeki heyetin yanı sıra Kocaeli Hurdacılar Dernek Başkanı Mustafa Nebili ve Kocaeli İli Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Celal Ürgün ve yönetimlerini makamında konuk etti. Nazik ziyaretleri için misafirlerine teşekkür eden Başkan Büyükakın, “Ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel açıdan vatandaşlarımızın memnuniyetini ve mutluluğunu sağlama konusunda büyük adımlar atıyoruz” dedi.

 

SUNGUR, “BİZLERİN ÇOK ÇALIŞMASI İÇİN ŞEVK VERMİŞTİR”

Konuklarıyla yakından ilgilenen, öneri ve fikirlerine değer veren Başkan Büyükakın’a, tarıma ve çiftçiye verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Tarım Kredi Kooperatifi Sakarya Bölge Müdürü Fırat Sungur, tarım ve hayvancılığı geliştirmeye yönelik çiftçilere verilen yüzde 50 hibeli tohumların çok önemli olduğunu ifade etti. Başkan Büyükakın’ın, “Bizim sadık yârimiz topraktır” vurgusunun kendileri açısından çok önemli olduğunu söyleyen Sungur, “Tarım, ülkemiz için gelecektir. Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma ve hayvancılığa verdiği destekler için bir kez daha sizlere teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

“ÇALIŞMALARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRMELİYİZ”

Toprakların bir bütün olarak ekilmesi konusunda farkındalığın sağlanması gereğinin yanı sıra Kocaeli’de sulama konusunda yeni adımlar atacaklarını Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerine de ifade eden Başkan Büyükakın, “Organik tarımı teşvik etmede hep birlikte çalışmalıyız. Coğrafi işaretli ürünlerin çoğalması ve ata tohumla üretilmiş ürünlerin yetiştirilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmeliyiz” dedi.

 

YENİ PAZARLARIN BULUNMASININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli İli Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Celal Ürgün ise sektörün kurumsal yapıya ulaşması, kaliteli üretim ve pazarlama tekniklerinin geliştirilmesini amaçlandıklarını ifade ederek, “Asıl amacımız sektörel bazda mesleki faaliyetlerin geliştirilmesi için kurs ve seminerler düzenleyerek sektörün en büyük sıkıntısı olan ara elaman yetiştirmektir. Üretilen tüm bitkilerin gerçek piyasa fiyatıyla satılması ithal eden değil ihraç eden bir birlik konumuna gelmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu. Görüşmede yeni pazarların bulunmasının önemine dikkat çeken Başkan Büyükakın, bu konuda üreticilerin yanında olacağını söyledi. Kocaeli Hurdacılar Derneği ile olan buluşmasında Başkan Büyükakın, “Kocaeli, bölgesel ve küresel ölçekte altyapı, ulaşım ve nitelikli insan kaynağı akışı konusunda daha yukarlara çıkacak. Bunun için çok çalışıyoruz” vurgusu yaptı. Birliktelikler yapılan görüş alışverişlerinin ardından sona erdi.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız