''Muhtarlığa Uğurlu Geleceğim ''

2 Şubat 2021 Saat: 15:21
''Muhtarlığa Uğurlu Geleceğim ''
İş insanı Hakan Uğurlu'nun hedefi mahallesine muhtar olmak ve bir çığır açmak

Allah nasip ederse, sağlığımız yerinde olursa 2023 seçimlerinde  Nenehatun Mahallesi'ne muhtar olmak istiyorum. İşte o zaman çok daha verimli hizmetler yapabilirim.

Dernek yönetimi olarak ev ev, kapı kapı gezerek Darıca'da maske dağıttık. Bütün pazarlarda halkı pandemi hakkında bilgilendiren  ilanlar dağıttık. Bayramlarda, kandillerde halkımıza derneğimizin yüzünü gösterdik.

Mahallemizi değil Darıca'nın Türkiye'nin örnek mahallesi neden yapmayalım. Benim mahalleme karşı çok özel projelerim, hayallerim var. Herkesin yüzünün güldüğü, bacasının tüttüğü, kardeşliğin  kol gezdiği bir mahallem olsun  istiyorum.

Hafif ve büyük ticari araçlar daha risksiz oluyor. Zaten bölgemizde sadece biz satıyoruz. Kamyoncu kamyonu tanır, iyi mi kötü mü bir görüşte anlar. Binek araç almayı satmayı düşünmüyoruz.

Bizim ticari hayatımız pazarcılıkla başladı. Semt pazarlarında yazın karpuz, kışın balık satıyoruz. İnşaat,  emlak , oto yıkama , galericilik yapıyoruz yapmasına da pazarcılıktan da çekilmedik, halen tezgah açıyoruz pazarlarda.

Darıca sahilinde bir balıkçılar çarşısı olabilir. Bu projemizi önceki başkana ilettik, ilgilenmedi. Muzaffer Başkan'la henüz konuşmadık. Muzaffer Bey ilçemize güzel şeyler yapıyor. Derneğimize de yardımcı oluyor.

 

Fotoğraf: Gül AKDEMİR

Günümüzde pek ender  rastlanan  insanlara bir örnek verecek olursak , muhtemeldir ki Hakan Uğurlu bunlardan biridir. Evet, doğru okudunuz; ''ender bulunan'' yazdık. Zira bir insan hem varlıklı , hem geniş bir çevreye sahip olacak, hem de sivil toplum kuruluşunda görev alacak ve çok da mütevazi kalacak... Kaç insan tanıyorsunuz bu nitelikleri taşıyan?

Kendi kendinize ''nerede öyle insanlar'' dediğinizi duyar gibiyiz. İşte o yüzden Hakan Uğurlu 'nu örnek gösterdik ya. Hakan Uğurlu genç, başarılı, yetenekli , özünü kaybetmemiş , bir o kadar da mütevazi bir iş insanı. Daha doğrusu yüreği insan sevgisiyle dolup taşan bir insan. Konuştuğu gibi yaşayan, yaşadığı gibi konuşan bir iş adamı.

Hakan Uğurlu  Darıca'da çok tanınan, hemşerileri arasında da çok bilinen ve sevilen bir isim. Tanınmışlığının sebebi ise  gerçekleştirdiği sosyal çalışmaları ve ticaretteki başarıları. İkamet ettiği Nenehatun Mahallesi'nde neredeyse kreşteki çocuk, yanı yediden yetmişe herkesin saygı duyduğu birisi. Hal böyle olunca biz de Hakan Uğurlu'nun kapısını çalalım istedik. O'nu uzaktan tanıyanlara yakından tanıtmak, merak ettiklerimizi de kendisine sormak için...

Nenehatun Mahallesi'nde yıllardır hizmet verdiği ''Tanrıverdi Kardeşler Şirketi''ne adım attığımızda samimiyet, sıcaklık, güler yüz bulduk karşımızda. Elbette sosyal mesafeye dikkat ederek oturduk ofisinde. Hakan Uğurlu'nun ofisi şirket binasının ikinci katında. Asistanının gülen yüzü bize oturacağımız koltukları gösterirken bir çırpıda demli çaylarımızı bulduk sehpanın üstünde. Şirket binasının alt katı çok sayıda ticari araçların bulunduğu galeri  ve oto yıkama bölümünden oluşuyor. Uğurlu ve kardeşleri burada hafif ve ağır ticari araçlar pazarlıyor, gayrimenkul ve inşaatçılık yapıyor. Yani insana hizmete dair ne varsa üç kardeş el birliğiyle ticaretin kralını yapıyorlar. Başka bir iş kollarıda pazarcılık. Aslında ticari hayatlarının zirveye giden yoldaki ilk işleri pazarcılık. Bunu bizzat Hakan Uğurlu ifade ediyor. O nedenle semt pazarlarından hiç kopmamışlar, kopmaya da niyetleri yok. Yazın karpuz, kışın balık tezgahları açıyorlar pazarlarda.

Böylesine renkli bir insanla sohbet , düşündüğümüzden renkli geçiyor. Genel Koordinatörümüz Gül Akdemir'le birlikte Hakan Uğurlu'yu keyifle dinlerken siyasete getirmek istiyoruz konuları... ''Abi oralara hiç girmeyelim, beni bilen biliyor, siyasete hiç bulaşmayalım.'' diyor.

Arkadaşımız Akdemir, ses kayıt cihazının play düğmesine bastığında, ''Ben gönül adamıyım, hemşeri aşığıyım, insan sevdalısıyım, hizmet odaklıyım.'' diyerek söze başlıyor Uğurlu. Pandemi sürecinde yaptıkları insani yardımları anlatıyor. Başkan Yardımcısı olduğu Darıca Ardahan İl Derneği olarak neler neler yaptıklarının altını çiziyor. Dernek Başkanı Bülent Işık'ı başarılı ve yetenekli bulduğunu söyleyen Hakan Uğurlu,''Dernek yönetimi olarak ev ev, kapı kapı gezerek Darıca'da maske dağıttık. Bütün pazarlarda halkı pandemi hakkında bilgilendiren  ilanlar dağıttık. Bayramlarda, kandillerde halkımıza derneğimizin yüzünü gösterdik.'' diyor.

Her kurduğu cümlenin başında yüzünden tebessümü eksik etmeyen Hakan Uğurlu'ya ''Hayalin nedir, nereye koşuyorsun?'' sorusunu yöneltmeden duramıyoruz.

Uğurlu, oturduğu koltuktan kalkıyor, odasının penceresine yaklaştığında eliyle dışarıyı göstererek anlatıyor; '' Bu mahalle benim mahallem. Öncelikle buraya hizmet kazandırmak için köprü olmak istiyorum. Bunun yolu muhtarlıktan geçiyor. Allah nasip ederse, sağlığımız yerinde olursa 2023 seçimlerinde  Nenehatun Mahallesi'ne muhtar olmak istiyorum. İşte o zaman çok daha verimli hizmetler yapabilirim. Bu mahallede herkes beni, ben de onları tanırım. Mahallemizin bir futbol takımı yok, neden olmasın. Gençlerimize sporu, sanatı neden aşılamayalım.  Mahallemizi değil Darıca'nın Türkiye'nin örnek mahallesi neden yapmayalım. Benim mahalleme karşı çok özel projelerim, hayallerim var. Herkesin yüzünün güldüğü, bacasının tüttüğü, kardeşliğin  kol gezdiği bir mahallem olsun  istiyorum. İşte bu yüzden muhtarlık diyorum, bunun dışında siyaset bana göre değil. İnanıyorum ki muhtarlığa uğurlu geleceğim.''

Hakan Uğurlu ile yaptığımız keyifli sohbetin geri kalanının ve kendisini dilerseniz o'nun ağzından dinleyelim... Buyurun size  virgülüne dokunmadan Hakan Uğurlu...

GÖLGE- Hakan Uğurlu kimdir?

UĞURLU- Ardahanlıyım,  1983 doğumluyum. Dört kardeşiz. 1997'den beri Nenehatun'da oturuyorum. 1992'de Gebzeye geldim , dayımların yanında işçi olarak çalıştım.

GÖLGE- Dayılarınız ne iş yapıyordu?

UĞURLU- Pazarcılar. Bende pazarlarda manavlarda çalıştım. 2000-2001'e kadar dayımlarla çalıştım , daha sonra kendime Pazar yeri aldım.

GÖLGE- Yaptığınız diğer işlerden de bahseder misiniz?

UĞURLU- 2002-2003 emlak sektöründe bulunduk, oto alım- satım işlerine de el attık.

GÖLGE- Ticari hayatınız pazarcılıkla başladı ve hala devam ediyor musunuz?

UĞURLU- Evet.  Ana işimiz o.  Kardeşlerim de pazarcı, onlarla yürütüyoruz.

GÖLGE- Pazarda kaç kişiyi çalıştırıyorsunuz?

UĞURLU- 15-16 arkadaşımız var.

GÖLGE- En çok sattığınız ürün nedir?

UĞURLU- Kışın Balık. Yazın kavun- karpuz.

GÖLGE- Karpuzlar için Adana'ya gidip geliyorsunuz ?

UĞURLU- Genellikle yazın hep Adana, Antalya, İzmir, Ankara bölgelerinde oluyorum zaten.

GÖLGE- Kamuoyu Hakan Uğurlu’yu aslında dernekçilik, STK, galeri ya da emlak sektörü ile tanıyor. Dernekçilik hayatınız nasıl başladı?

UĞURLU- Kars, Ardahan, Iğdırlılar derneğine gidip geliyordum hemşeri olarak. Sonra oranın dernek başkanı beni yanlarında görmek istediğini söyledi ve böyle başladı. Üçüncü dönemim şuan.  Darıca Ardahanlılar Derneği Başkan Yardımcısıyım. Ayrıca bir çok derneğe de üyeyim. Başkan Bülent Işık 'la iyi  diyaloğlarımız var. Kendisi dernekçilikte oldukça başarılı, iyi bir yönetim kadrosu oluşturduk, yönetimdeki her bir arkadaşım yetenekli ve özverili. Ve birbirimize çok bağlıyız, saygılıyız. Darıca Ardahanlılar Derneği şu an bölgemizde en popiler dernektir.

GÖLGE- Başka hangi dernekler var ? 

UĞURLU- Tokat var mesela. Destek amaçlı elimden geldikçe yardım etmeye çalışıyorum.

GÖLGE- Derneğiniz ne iş yapıyor?

UĞURLU- Bu konuda ses getirdiğimizi düşünüyorum. Düğün ve  cenazelerde hemşerilerimizi yanlız bırakmıyoruz.Bu güne kadar herhangi bir  ihtiyaçta  elimizden geleni yaptık, yapmayada devam ediyoruz.  Ama bu hastalık (salgın)  durumu kötü oldu. Hastalık olmasaydı daha da ilerleyecektik.  Hastalık önümüzü kesti. Yasak olduğu için cenaze, düğün gibi yerlere gidilemiyor.

GÖLGE- Ardahanlılar Derneği olarak  sokakta maske dağıttınız  ve dikkat çekti. Maliyeti  kim karşıladı?

UĞURLU-Ben karşıladım. Çok güzel bir ilgi gördü.. Güzel destek aldık. Maske olayına devam etmek istiyorum , hatta Nenehatun'da ev ev de gezerek dağıtabiliriz. Pandemi döneminde çoğu hemşerimize yardımda bulunduk. İş insanlarımız, büyüklerimiz gerçekten baya bi desteklerini gördük. Hangi kapıya gitsek boş çevirmediler.

GÖLGE- Kayıtlı kaç üyeniz var dernekte?

UĞURLU- 400’e yakın.

GÖLGE- Dernek olarak hedefleriniz neler?

UĞURLU- Derneğin kendi yerini almak, derneğe bir araç koymak ve Darıca'da siyasi olarak ses getirip güç olmak.

GÖLGE- Pandemi süreci ticari  işlerinizi ne yönde etkiledi?

UĞURLU- Herkesi etkilediği kadar bizde etkilendik.  Pazarımız olduğu için biraz daha rahatız diyebilirim.

GÖLGE- Galerinizde ticari araç mı satıyorsunuz sadece?

UĞURLU- Evet, genelde ticari araç.

GÖLGE- İnşaat işini bıraktınız mı?

UĞURLU- Uğraşamadık , o yüzden bıraktık. Bir sefer yaptık bıraktık.

GÖLGE- Asıl işin pazarcılık. Mini hal düşünüyor musun?

UĞURLU- Sahilde bir yer düşündüm, onun için geçmiş belediye başkanı ile de görüşmüştüm,  hatta pazarlarda balık olayını hepten kaldıralım Pendik’te sahil kenarında olan restoranlar gibi  bir mekan kazandırlaım Darıca'ya dedik . İnsanlar geldiği zaman balığını orada yesin,  hem de ihtiyacını evine götürsün ama Şükrü Karabacak yapmadı. Pazarcılar olarak yer istedik , yüz metre olmadı. Muzaffer Bey'le henüz konuşmadım bu konuyu.

GÖLGE- Muzaffer Başkanı nasıl buluyorsun?

UĞURLU- Güzel çalışmalarını gördük,  inşallah devamı gelir diyelim. Dernek olarak ta desteklerini gördük.

GÖLGE- Günlük yaşantınızda spor yapar mısınız? Ne tür müzik dinlersiniz?

UĞURLU- Spora pek vaktim olmuyor. Türkü dinlemeyi çok severim , özellikle aşıkları. Evimde sazımda var ama çalamıyorum.

GÖLGE- İleriye yönelik planınız, hedefiniz nelerdir , bir şeyler var mı aklınızda?

UĞURLU- Nenehatun Mahallemize muhtarlığı düşünüyorum.

GÖLGE- Neden, siyaset varken muhtarlık niçin?

UĞURLU-Bu mahalle benim mahallem. Öncelikle buraya hizmet kazandırmak için köprü olmak istiyorum. Bunun yolu muhtarlıktan geçiyor. Allah nasip ederse, sağlığımız yerinde olursa 2023 seçimlerinde  Nenehatun Mahallesi'ne muhtar olmak istiyorum. İşte o zaman çok daha verimli hizmetler yapabilirim. Bu mahallede herkes beni, ben de onları tanırım. Mahallemizin bir futbol takımı yok, neden olmasın. Gençlerimize sporu, sanatı neden aşılamayalım.  Mahallemizi değil Darıca'nın, Türkiye'nin örnek mahallesi neden yapmayalım. Benim mahalleme karşı çok özel projelerim, hayallerim var. Herkesin yüzünün güldüğü, bacasının tüttüğü, kardeşliğin  kol gezdiği bir mahallem olsun  istiyorum. İşte bu yüzden muhtarlık diyorum, bunun dışında siyaset bana göre değil. İnanıyorum ki muhtarlığa uğurlu geleceğim.''

GÖLGE- Kardeşlerinize karşı nasıl bir abisiniz ?

UĞURLU- İyi bir abi olduğumu düşünüyorum . Babamız küçükken öldüğünde  hem baba, hem abi olmaya çalıştım. Bende inanıyorum ki elimden gelenin fazlasını yaptım onlar için. Kardeşlerimden de aynı karşılığı aldığımı görüyorum.

GÖLGE- Son olarak söylemek istedikleriniz var mı?

UĞURLU- Bir an önce pandeminin bitmesini  istiyorum. Sağlıklı günler ve herkese bol kazançlar  diliyorum. Allah herkesin işini gücünü rast getirsin.  Gölge Dergi'de bizede yer verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.

 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız