MÜSİAD'a herkes kayıt olamaz !

3 Mart 2017 Saat: 13:52
MÜSİAD'a herkes kayıt olamaz !
Gebzelilerin yakından tanıdığı NİHAT YILDIRIM, elini taşın altına koydu, radikal kararlar aldı:

15 Temmuz da yaşanan darbe girişiminde ise MÜSİAD  yönetim kurulu vatanımızın ve milletimizin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Yerimiz bize küçük geliyor daha büyük 300 m²  bir alana taşınacağız. Ve Genç MÜSİAD  var bir de Kadın kollarını kuracağız onun çalışmasını yapıyoruz.

Şuan bünyemiz de 100 adet aracımız bulunmaktadır, müşterilerimize daha iyi bir hizmet verebilmek için araç tamir istasyonumuzu açtık.

 

Gebze ve bölgesinde  sürdürdüğü  ticari hayatı, görev aldığı  sivil toplum kuruluşları ve  siyasi  çalışmalarıyla tanınan  başarılı iş adamı Nihat Yıldırım, MÜSİAD  19. genel kurul unda   Gebze Şube Başkanı seçilmesiyle dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

Özellikle Dilovası siyasetine yön verenlerin başında gelen Nihat Yıldırım, MÜSİAD Gebze Şube  Başkanı olmasıyla beraber , dernekte daha etkin faaliyetler sergilemek için kolları sıvadı. STK deneyimli Yıldırım’ın genel kurulda gösterdiği performans ve milletvekillerinden işadamlarına, protokol yetkililerinden  sanayicilere kalabalık bir katılımcının hazır bulunmasıyla ilgi gördü.

MÜSİAD’a  yeni üye kazandırmanın çalışmasına da başlayan Yıldırım, hedeflerinin 100 üye olduğunu söylerken, herkesin üye olamayacağının altını da çiziyor.

MÜSİAD Gebze Şubesi’nin yeni yapılanmasını, kriterlerini ve hedeflerini Nihat Yıldırım’la konuştuk.

 GÖLGE- Sizi tanıyabilir miyiz ?               

YILDIRIM : 1962  Iğdır doğumluyum, 1978 yılında Kocaeli'nin Dilovası ilçesine taşındık. 1982'de askere gittim,  gelince ticaret ve bazı sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptım bunlara örnek olarak Kars ve Iğdır İş Adamları derneği Başkanlığı yaptım , daha sonra ASKOM  diğer adıyla Anadolu Aslanları İş  Adamları Derneği'nde Kuruculuk görevini üstlendim. 1999 yılında Fazilet Partisi'nden Dilovası Belediye Başkanları Adayı oldum.

GÖLGE- İlk ticarete nasıl  başladınız ?

YILDIRIM :  1982'de askere gittim ve gelince ilk olarak Dilovası'nda  marketçilikle başladık. Daha sonra toptancılık ve perakende sektörüne atıldık. Ve son olarak oto Kiralama ve Filo hizmeti olarak As Ufuk'u kurduk. İlk kuruluş amacımız oto alım satım yapmaktı fakat, araba ticaretinde ki düşüş dolayısıyla istişareler sonucu oto kiralama işine girmeye karar verdik. Şuan bünyemiz de 100 adet aracımız bulunmaktadır, müşterilerimize daha iyi bir hizmet verebilmek için araç tamir istasyonumuzu açtık. Arıza yapan araçları en fazla 2 saat içerisinde tamir edip yolluyoruz.

GÖLGE- MÜSİAD 'a nasıl üye oldunuz ?

YILDIRIM : MÜSİAD 'a 1 yıl önce katıldım. Devrişler Metal'in sahibi Ahmet Bey'in ve Şerif Ali Öztürk eski bir dostum, bu iki arkadaşımız önerisiyle katıldım.

GÖLGE- MÜSİAD hakkında düşünceleriniz nedir ?

YILDIRIM : MÜSİAD  İlk olarak 1997'de Gebze'de kurulmuştur, bu da 20 yıllık bir zamana tekabül ediyor. 20 yıl içerisinde zaman zaman, MÜSİAD kötü şeylere maruz kalmıştır. Örnek olarak 28 Şubat olayları mağduru olmuştur. Bu sebepten dolayı istifa etmek zorunda kalan çok arkadaşımız olmuştur, ve son olarak 15 Temmuz da yaşanan darbe girişiminde ise MÜSİAD  yönetim kurulu vatanımızın ve milletimizin yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir.

GÖLGE- Siz mi Başkan adayı oldunuz yoksa sizi yönetim mi seçti ?

YILDIRIM :  MÜSİAD 'da bir gelenek vardır, istişarelerle seçilirsiniz biz aday olmayız. Normal bir üye olarak her zaman ki gibi toplantıya katıldık,  ve 19. Genel Kurul Toplantısı'nın olacağı söylendi. Ve istişareler sonucu yönetimde ki arkadaşlar sağ olsunlar beni seçtiler. Böylelikle Başkanlık görevim başladı.

GÖLGE- MÜSİAD 'da yeni projeleriniz var mı ?

YILDIRIM :   İlk olarak yönetim kurulumuz şuan 43 kişi biz yüz günde, 100  kişi olmayı planlıyoruz ve onun çalışmasını yapıyoruz. Daha sonra yerimiz bize küçük geliyor daha büyük 300 m²  bir alana taşınacağız. Ve Genç MÜSİAD  var bir de Kadın kollarını kuracağız onun çalışmasını yapıyoruz.

Haber: Ramazan AL