Mutlaka Aşı

16 Haziran 2021 Saat: 16:55
Mutlaka Aşı
Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu'ndan çarpıcı açıklamalar

Aşının virüs üzerindeki etkisini yineleyen Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu , sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Koronavirüsün yaygınlaştığı ilk günden beri   yaptığı  başarılı çalışmalarla göz dolduran , sahadan eksik olmayan  Dr. Kadıoğlu, Gölge'ye bu yönde bilgiler verirken , ''Aşı, aşı, aşı. Mutlaka aşı'' dedi.

BİR GÜNDE 1200 AŞI VURULDU

Gebze İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu , son günlerde Gebze ve bölgesinde vaka azalmasının sebeplerinde aşının büyük yeri olduğunu anlatırken, ''Sağlık personelimiz etkin çalışıyor, vatandaşlarımız da duyarlılığını sürdürüyor, aşımız da devreye girince olumlu sonuçlar alıyoruz. Bakanlığımız aşı yelpazesini genişletti. Bir günde Fatih Devlet Hastanemizde bin 200 aşı vuruldu. Virüssüz günlere dönmemizin, maskesiz yaşamamızın yolu aşıdan ve kurallara uymaktan geçiyor. Sırası gelen herkes mutlaka aşı vurulmalıdır. '' dedi.

AŞI  STOĞU MEVCUT

İlçe Sağlık Müdürü Kadıoğlu, Türk sağlık sisteminin 99 depreminden sonra ilk kez  virüs nedeniyle böylesi  yoğunluk yaşadığını, depremden  dolayı deneyimli olduğunu ve altyapının yeterli olduğu için de başarılı sonuçlar aldığına vurgu yaptı. Gebze'de bir ara vakanın arttığını hatırlatan Kadıoğlu , bir kez daha artmamasının yolunun aşıdan geçtiğine dikkat çekerek  şunları söyledi ; '' Zor günler geçirdik. Esnafımız, işçimiz  sıkıntı yaşadı. İş yerleri kapandı, maddi, manevi,  ekonomik sıkıntılar yaşadık.  Şimdi zor günleri  aşma yoluna girdik. Aşı olan insan sadece kendini korumuyor, karşısındakini de koruyor. Karşısındaki de aşı vurulmuşsa virüs bulaşacak kimse bulamadığından ölüyor. O nedenle herkesin aşı olması gerekir. Bakanlığımız bütün ülkeye yetecek kadar aşı temin ederek uluslararası bir başarı sergiledi.. Türk sağlık ordusunun bu başarısı  Avrupa ülkelerine örnek oldu. Şu an yaş sınırı olmaksızın  SGK'lı Bağkur'lu her bireyi aşılıyoruz, ilçemizde yeterli aşı stoğumuz mevcut. '' (Fotoğraf: Gül AKDEMİR)

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız