Şehir Tiyatroları online buluştu

26 Ocak 2021 Saat: 11:29
Şehir Tiyatroları online buluştu
'Belediye ve Şehir Tiyatroları Dijital Buluşması' başlığıyla bir araya gelen şehir tiyatroları pandemi sürecini değerlendirirken ortak çalıştay kararı aldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında perdelerini kapatan tiyatrolar, düzenledikleri çeşitli etkinliklerle süreci nasıl değerlendirebilecekleri üzerine görüş alışverişinde bulunuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Belediye ve Şehir Tiyatroları Dijital Buluşması' da bu buluşmalardan biri oldu. Dijital buluşmaya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın yanı sıra Adana, Antalya, Bornova, Bursa, Denizli, Eskişehir, Giresun, Mersin, Nilüfer ve Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu yöneticileri katıldı.

 

ORTAK ÇALIŞTAY KARARI

Dijital buluşmada tiyatroların pandemi süreci ile birlikte aldıkları önlemler, gerçekleştirilen ve halen devam eden dijital etkinlikleri konuşuldu. Buluşmada, özel tiyatrolara yapılan yardımlar ve yine özel tiyatrolar için yapılması gerekenler değerlendirildi. Buluşma sonrasında kamu tiyatrolarının katılımıyla gerçekleştirecek bir çalıştay yapılması konusunda ortak bir karar alındı.

 

ŞEHİR TİYATROLARI EVLERE KONUK OLMUŞTU

Koronavirüsün yayılmaması için alınan önlemlerin yanı sıra “Evde Kal Kocaeli’ sloganıyla insanların evden çıkmamasını isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kültürel ve sosyal hayattan uzaklaşmaması için önlemler almıştı. Bu kapsamda http://tiyatro.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden Şehir Tiyatrosu’nun en sevilen oyunlarını evlere konuk eden Büyükşehir, ‘perdelerimizi kapatmıyoruz’ sloganıyla tiyatro severlerle buluşmaya devam etmişti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız