SINAV KAYGISINI YENİN

3 Mart 2017 Saat: 13:46
SINAV KAYGISINI YENİN
Öğrencilere tavsiyeler verdi

Özel Gebze Merkez Hastanesi'nde göreve başlayan Psikiyatrist Uzman Dr. Hazal Çelik, özellikle gençlerin sınav öncesi stres ve kaygılardan uzak durmaları yönünde uyarılarda bulundu.
Dr. Çelik, kaygı ve stresin öğrencileri depresyona sokabileceğini savunurken , psikiyatrik vakaların böyle durumlarda dışa vurabileceğine dikkat çekti. Ruh ve sinir hastalıkları konusunda uzman olan Dr. Hazal Çelik, Merkez Hastanesi'nde göreve başladığından beri genellikle yetişkinlerin kendilerine geldiklerini anlatarak, ''Yaşam şartları, iş hayatı, aile ilişkileri bu tür vakalarda etken oluyor. Dolaysıyla hayata pozitif bakmak gerekir. Özellikle gençlerde dışa vuran vakaların çoğunun temelinde kaygı ve stres var. Gençlerdeki sınav kaygısı, iş endişesi gençleri olumsuz etkileyebiliyor. Sağlıklı yaşam için stresten, kaygıdan uzak durmak gerekir.'' dedi.
Dr. HAZAL ÇELİK KİMDİR
1983 Ankara doğumlu olan Çelik, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı Daha sonra yüksek lisansını Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştiren Uzm. Dr. Hazal Çelik, zorunlu görev olarak Diyarbakır Ergani'ye gitti. 1.5 yıl Diyarbakır'da görev yaptıktan sonra Gebze Merkez Hastanesi'ne göreve başladı.