TİYATRO TOPLULUĞU SAHNEDE YER ALDI

13 Haziran 2024 Saat: 10:11
TİYATRO TOPLULUĞU SAHNEDE YER ALDI
Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tiyatro Topluluğunun hazırladığı , Yayın yönetmenliğini Bayram Gündoğdu’nun yaptığı “ OTOGARGARA” isimli tiyatro oyunu Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde sahnelendi. İ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Azmi Tunç’un da sahne aldığı tiyatro oyununda farklı branşlardan 10 öğretmen yer aldı. “OTOGARGARA” adlı tiyatro oyununda farklı konularda skeçler yer aldı. Toplumun uğrak yerlerinden biri olan otogarlardaki insan manzaralarını sevinçlerini, hüzünlerini dramatik bir şekilde anlatan öğretmenler, izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Otogarlarda geçen garip ama gerçek olayların, trajikomik açıdan ele alındığı tiyatro oyunu 1 saat sürdü.

   Başarılı oyuncular gösterinin sonunda, izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Tiyatro topluluğunun ilk oyunu izleyicilere güzel ve heyecanlı bir akşam yaşattı. Öğretmenlerin sergilediği performans katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı. Profesyonel oyuncuların performanslarını aratmayan öğretmenler izleyicileri güldürürken hüzünlendirip, düşündürdü. Öğretmenler, tiyatroda oyunculuk deneyimini ilk defa yaşadıklarını,  oyuna hazırlanma sürecinde ve sergilerken büyük heyecan duyduklarını ve çok büyük keyif aldıklarını, öğrencileri sanata teşvik etme konusunda örnek olduklarını söylediler.

   Gösterinin sonunda ayakta alkışlanan oyuncular Filistin ve Türk bayrağıyla çıkış yaparken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç Filistin’de gerçekleşen İnsanlık Suçu üzerine konuştu. Filistin'deki çocuklar da barış ve güvende büyümeyi hak ediyor, onların geleceği için elimizden geleni yapmalıyız diyerek binlerce masum insanın hayatını kaybettiği saldırıların bir an önce bitmesi ve Filistin halkının uzun yıllardır yaşadığı acıların son bulması temennisinde bulundu.

   Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tiyatro Topluluğunun hazırladığı, Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde sahnelenen ilk gösteriye İlçe Milli Eğitim çalışanları, öğretmenler, öğrenciler ve tiyatro severler katıldı. Gösteri için sahne alan öğretmenleri gayretli çalışmaları ve gösterdikleri güzel performanstan dolayı tebrik ederiz.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız