Torununun Mezuniyetinde Dans Etmek İçin 3 Bin Kilometre Yürüdü

8 Kasım 2017 Saat: 17:47
Torununun Mezuniyetinde Dans Etmek İçin 3 Bin Kilometre Yürüdü
Aborijin yerlisi yaşlı adam, yatılı okuyan torununun mezuniyet töreni için bulunduğu adadan yola çıkıp 3 bin kilometreye yakın yol yürüdü. Törende geleneksel dansını yapan Aborijin, "çok gururlu" olduğunu söyledi.

Torununun Mezuniyetinde Dans Etmek İçin 3 Bin Kilometre Yürüdü

Gali Yalkarriwuy Gurruwiwi isimli bir Aborijin yerlisi, torununun mezuniyeti için yaklaşık 3 bin km. yolu yürüyerek kat etti.

TORUNUYLA GURUR DUYUYOR

Avustralya'nın Arnhem Land bölgesindeki bir adada yaşayan yaşlı adam, torununun Victoria şehrindeki mezuniyet töreni için tek başına yollara düştü. Mezuniyet töreninde geleneksel bir dans gösterisi gerçekleştirmek için tüm yolu yürüyerek aşan yaşlı adam, oldukça mutluydu.

Eşi Jane Garrutju, "Torunlarıyla dans etmek onun rüyasıydı" diyor. Kuzeydoğu Arnhem Toprakları'ndaki Elcho Adası'ndan yola çıkan adam, iki buçuk yıldır Melbourne'de yatılı olarak okuyan torunu için binlerce kilometre yürümeyi göze aldı. Gurruwiwi, iyi bir eğitim alıp mezun olduğu için torunuyla gurur duyduğunu söylüyor.

YAŞINI BİLMİYOR

Kendi yaşını bilmeyen Aborijin yerlisi adam, tören sabahı kendini pek iyi hissetmese de kuzey rüzgarı anlamına gelen Lunggurrma isimli dans törenini gerçekleştirdi.

"BU DEFA BENZERSİZDİ"

Torun Sasha, "Ziyaretçiler Elcho Adası'na geldiğinde dedem daima bütün torunlarıyla birlikte dans eder." diyor. Her zaman dedesiyle dans etmekten hoşlandığını ifade eden Sasha, "Ancak bu benzersizdi" diye de ekliyor. Sasha'nın kendi kültürüyle güçlü bir bağı var ve bu yatılı okuduğu dönemde daha da güçlenmiş. Avlanmayı, istiridye ve mangrove solucanları aramayı, balık tutmayı, dans etmeyi ve kamp ateşi çevresinde anlatılan hikayeleri çok sevdiğini söyleyen Sasha, üç yerli dili konuşabiliyor.

Torunlarının yokluğunun zor olduğunu ancak geleneksel olanın yanında Batı kültürünü de öğrenip bunları dengelemesini istediklerini söyleyen aile, "uzakta olup okusalar da yine de kim olduklarını ve nereden geldiklerini bilmeliler" diyor. Sasha hemşire olmak ve geldiği yerdeki kadınlara rol model olarak ve onların da bir şeyler yapabileceklerini göstermek istediğini söylüyor.