Vurun Abalıya..!

28 Ocak 2024 Saat: 18:13
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Konuya direk gireceğim...

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başta olmak üzere, diğer ilçe belediye başkanlarına ne kadar yakınsak o kadar da uzağız . Onlar siyasetçi biz gazeteciyiz. Zira ; Hepsiyle dostluğumuz , arkadaşlığımız var. Hepsiyle de bölge sorunları için kafa yorar, gerektiğinde de sert bir dille eleştiririz.

45 yıllık meslek hayatımızda kaç belediye başkanı, milletvekili, siyasetçi tanımış olabiliriz, hesabını siz yapın. Her seçim öncesi, hatta seçime ramak kala ne entrikalar, iftiralar, karalama kampanyaları, kumpaslar gördük.
Lakin ; Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi 'ye yönelik yapılan gibisini ne gördük , ne duyduk. Dün gece geç saatlerde gazetemizin mailine düşen bir açıklama tek kelimeyle ''kahpe siyasetin '' ayak oyunudur.
''Sultan'' isimli fake bir imzayla servis edilen Çiftçi ile ilgili açıklama, her şeyden önce ahlaki bir siyasi yol değildir. Çayırova'da her ankette %68'lerde kamuoyu desteği sabit olan bir belediye başkanını, adaylık tespitine saatler kala harcama yolu böyle alçakça olmamalıdır.
Açıklamayı okuyunca; Düşmanın içeriden olduğu aşikar.
Sanmıyorum ki , hiç bir muhalif siyasi parti böyle bir şeye tenezül etmiş olsun.
31 Mart'ta sandığa gidecek olan seçmenin 'saf', adayı belirleyecek olan AK Parti üst yönetiminin ise 'aptal' olduğunu düşünenlerin entrika dolu açıklamaları ve iddiaları muhtemelen teşkilat içi kirli hesapların sonucudur.
Beş yıldır görevde olan bir belediye başkana 'hasta', 'şizofren' 'ilaç kulanan' , 'tedavi gören' ithamlarında bulunmak , ne kadar doğru ve etiktir?
İçi tamamen kıskançlık, fesatlık, riya ve ihanet kokan , Gölge Gazetesi mailine düşen açıklama baştan sona doğru olsa bile; imzasız, kim olduğu belirsiz adresten göndermek ise cesur insanların işi değil. Yapılan; bir belediye başkanını (muhtemelen yeniden aday gösterilecek) bir ismi , kalleşçe harcama yoludur.
Açıklamayı okuyunca, satırlarda anlatılan ifadelere göz gezdirince yığınla soru belirdi us'umda.
1- Madem yazılanlar doğru, neden doğru imzayla servis edilmedi?
2- Madem Bünyamin Çiftçi ve ekibi , anlatılan gibiydiyse şimdiye kadar neden bunlar gün yüzüne çıkarılmadı?
3- Aday belirleme haftasına girilmişken , nereden geldiği ne olduğu belirsiz ithamlarda bulunmanın amacı nedir?
4- Bu ülkede yargı denilen bir mekanizma varken, iddialar yargıya değil de neden gece yarısı medya kuruluşlarına servis edildi?
Bizim gazetecilik ilkemize, anlayışımıza, yayın politikamıza sığmayan bir açıklamayı insani değerlerden dolayı yok sayıyoruz.
Biliyoruz ki; Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, ilçesi için kafa yoran, proje geliştiren, halktan karşılığını bulan bir siyasi isimdir.
Ve... Bünyamin Çiftçi her şeyden önce  Çayırova'da destek gören, parti kültürüne tabi bir belediye başkanıdır. Daha da önemlisi bir baba, bir insandır.
Aday belirlemeye saatler kala , AK Parti belirleyicilerinin de bizim gibi düşündüklerine inanıyoruz.
Ya da vurun abalıya.!

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları