KISA FİLM...

11 Ekim 2024 Saat: 14:26
DUAYEN / Ercan SARIÇAM

Yazının başlığında 'film' kelimesini görünce , aklınıza  hemen her türlü film gelmesin. Malum günümüzde filmler , filmleri kovalıyor.

Ülke olarak öyle bir sürece girdik ki, neredeyse film çevirmeyen yok.

Siyasetçi , film peşinde...

Esnaf , film peşinde...

Tüccar , film peşinde...

Sanayici , film peşinde...

Sosyal medya, film peşinde...

Vatandaş , film peşinde... Sınır ötemizdeki  çocuk katilleri ise, zaten ezeldir film peşinde.  Velhasıl , hayatımızda  bir film furyasıdır  gidiyor.

Böylesine 'filmlerle dolu bir hayatta'' , gerçekten sanat temalı film izlemek, film yapmak, film yapana yardımcı olmak ve değer vermek de, erdemlilik  oldu.  İşte bu özel erdemi bizlerle buluşturan sorumluluk sahibi şahsiyetler neredeyse  bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda.

Film... Hakiki film. Uzun veya kısa metrajlı film. Gerçek sanatı ve yaşamı beyaz perdeye yansıtan, sosyal sorumluluk bilinciyle mesajlar veren film. Biz buna sanat filmi diyoruz. Sanatçıların sanatlarını , yeteneklerini icraa ettikleri film.

Günlük yaşamdan izlediğimiz sokakların entrika dolu filmlerinden bahsetmiyorum, alın terinin ekrana yansıdığı filmlerden bahsediyorum. 

Alın size 'Darıca Kısa Film Yarışması'...

Sanata ve sanatçıya verilen değer. Yetenekli gençlerin önüne açan  bir fırsat.  Bölgemizin tanıtımında da müthiş bir kapı. Darıca Kısa Film Yarışması'na bu çerçeveden bakmak gerekir. İşte o zaman bu sanatsal çalışmanın önemini  daha çok idrak edebiliriz.

Bilmeyenler, duymayanlar, görmeyenler  için  bir kaç not yansıtayım ; Üç yıl önce Darıca'da tohumu atılan 'Darıca Kısa Film Yarışması' bu sene üçüncü kez görücüye çıkacak. Böylesi önemli bir sanat olayının fikir babasının  Darıca Kaymakamı Yüksel Kara olduğuna dikkat çekeyim.. Kaymakam  Bey ne iyi akıl etmiş, bu yöndeki boşluğu ne  isabetli tesbit etmiş ve ne güzel bir çalışma başlatmış. Yarışmanın ilkini  (serbest konu )  ve  ikincisini (deprem)  biliyorum. Ödül ve final  gecelerine katıldım, dereceye giren filmleri izledim. Bu yıl ise üçüncü kez düzenleniyor.

Ve bu kez daha kapsamlı , daha profesyonel, daha doyurucu. Üstelik parasal ödülleri de epey artmış. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara canla başla kendini ilçenin ve bölgenin tanıtımına adamış. Kültürel faaliyetlerin insanları  bölgesel refaha çıkaracağını düşünen Kara, Kültür Bakanlığı'nı da işin içine çekerek çıtayı daha da yukarılara çekmiş. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın da bu yöndeki desteğini inkar etmemek gerek. Bıyık, bütün gücünü ve olanaklarını  yarışmaya sunmuş. Ve bu kez, yani yarışmanın  üçüncüsünde  ciddi bir de sponsor var arkalarında. Büyük Anadolu Hastaneleri (BAH) yönetimi, maddi gücünü esirgememiş organizasyondan.

Demem o ki ;

1- Kaymakam Kara'yı bölgemizin tanıtımında gösterdiği üstün gayretleri için tebrik ediyorum.Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık 'ı emekleri için , BAH  Başkanı Yakup Yönten 'i sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı kutluyorum.

2-  Filme, sanata meyilliyseniz ,  iyi bir aktris  veya aktör olduğunuzu düşünüyorsanız , kamera arkasında meziyetiniz varsa bu fırsatı değerlendirmenizde belki de geleceğiniz için fayda var. www.daricakisafilm.com.tr   adresine girerseniz başvurunuzu yapabilirsiniz.

3- İnanıyorum ki, uluslararası film festivaline doğru hızla büyüyen  'Darıca Kısa Film Yarışması' , belki de bölgemizin sanat ve kültürde uluslararası elçisi olacak.  Unutmayın  'Şehir Komşuluğu ' temalı yarışmada 30 Ekim son gün.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları