Adaylara bir proje önerim var

3 Ocak 2024 Saat: 16:35
Gül AKDEMİR

Türkiye,  seçim sathına girdi. Özellikle siyaset edenler,  31 Mart'a kilitlenmiş  durumda.  Seçim takvimine göre en geç Ocak'ın sonuna kadar  belediye başkan adayları açıklanmış olacaklar.

Bizlerde  herkes gibi nefeslerimizi tutmuş belirlenecek adayların isimlerini bekliyoruz. Tabi ondan sonra tüm adaylar heybelerindekileri sahada açmaya başlayacak. Vaat üstüne vaat. '' Yok şunu yapacağım, yok  bunu kazandıracağım '' şeklinde çarşaf çarşaf dizilecek seçim beyannameleri.

Heybelerin içinden neler çıkacak? Bunu bir kaç gün sonra göreceğiz, ama ondan önce;  Gebze'de aday gösterilecek bütün partilerin dikkatine bir konuyu çekmekte fayda var.

O da şu; Gebze’de  gözden kaçan, ancak  huzur ve  asayiş konusunda çok önemli bir soruna dikkat çekmek istiyorum.

Metruk evler, binalar.

Çoğunuzun hemen her gün önünden geçtiği  bu yapılar aslında  bazıları için barınak ve tehlike yuvalarıdır.

Hayır.! Sadece ‘’her an yıkılabilir veya kent görselliğine çirkin katkı sunuyorlar ‘’ anlamında demiyorum. Çünkü Gebze’deki ‘metruk evler’ tinercilerin, balicilerin, madde  bağımlılarının   bir nevi konaklama mekanları haline gelmiş durumda. Dolayısıyla  çevreye ve vatandaşlara her an tehlike saçabilecek konumdalar.

Bu ciddi ve önemli bir sorundur Gebze için.

Özellikle sit alanı kapsamında olan pek çok metruk ev var. Yıkılamayan, yıkılmayan, terk edilmiş evler. Ve her biri neredeyse tinercilerin,  bağımlılarının meskeni olmuş durumda.

Böylesi önemli bir konunun yetkililerce göz ardı edilmemesi, hassasiyetle üzerinde durulması gerekir.

Gebze  asayişi ve toplum huzur için cidden ele alınması gereken bu konuda öncelik elbette güvenlik kuvvetlerine düşüyor. Sonra da Gebze Belediyesi’ne.

 Acizane önerim şu:

Başta kent merkezindeki  metruk evler  olmak üzere ilçenin dört bir yanında yer alan terk edilmiş  yapılar polis tarafından sıkça kontrolden  geçirilmelidir. Gebze Belediyesi'de bu evlerin kapı ve pencerelerini kapatmak suretiyle kulanım dışı olabilmesinin yolunu sağlamalıdır.

İnanın bu küçük ayrıntı  çevre huzuruna büyük katkı sunacaktır.

Madem seçim sathına girdik, o halde belediye başkan adaylarından da bu yönde proje bekleriz.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Diğer Yazıları

Tüm Yazıları